24 mei 2024
Thumbnail voor Transavia trekt coulancebeleid door tot eind oktober 2021

Transavia trekt coulancebeleid door tot eind oktober 2021

SCHIPHOL - Transavia heeft in een overleg met de ANVR toegezegd het coulancebeleid voor reisorganisaties, die pakketreizen verkopen naar oranje bestemmingen, te verlengen tot en met 31 oktober 2021.


Transavia geeft uiterlijk 31 maart duidelijkheid over het bijkopen van flexibiliteit tot omboeken op dezelfde of een andere bestemming of het wijzigen van namen van het reisgezelschap. De fee voor het bijkopen van flexibiliteit wordt negen euro per persoon per enkele reis. Verzoeken voor coulance kunnen twee weken tot vijf dagen voor vertrek worden aangevraagd bij Transavia. Groepsboekingen, die in aanmerking willen komen voor het coulancebeleid, kunnen tussen 54 tot 40 dagen voor vertrek worden doorgegeven aan het service center.  

Extra flexibiliteit
De ANVR is blij dat het coulancebeleid van Transavia met ruim een half jaar wordt doorgetrokken. In deze onzekere tijden is het volgens de branchevereniging hard nodig om de klant tot boeken te bewegen. “In het overleg hebben wij nogmaals aangedrongen op wat extra flexibiliteit.​ Het coulanceverzoek dat pas twee weken voor vertrek kan worden ingediend is namelijk tekort richting klant”, aldus de ANVR. De branchevereniging geeft aan het verder onlogisch te vinden dat klanten niks terugkrijgen als zij omboeken naar een goedkoper tarief. De ANVR blijft in gesprek met Transavia.