23 juli 2024
Thumbnail voor TUI annuleert alle reizen naar Spaanse eilanden

TUI annuleert alle reizen naar Spaanse eilanden

SCHIPHOL - Vanaf vrijdag 16 juli kleurt het reisadvies voor de Canarische Eilanden en de Balearen van geel naar oranje. Om die reden annuleert TUI voorlopig alle vakantiereizen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 2 augustus naar deze eilanden.


Op sommige Spaanse eilanden lopen de besmettingen op. De Spaanse overheid en de gezondheidsinstanties maken echter geen onderscheid tussen de eilanden onderling en kleuren ze allemáál oranje, laat TUI weten aan de reisindustrie.

Nederlandse reizigers die er momenteel verblijven kunnen hun vakantie in principe afmaken en op de geplande terugvlucht naar huis komen. Vanaf zondag 18 juli stelt de Nederlandse overheid voor de terugkomst in Nederland een test verplicht voor wie niet volledig gevaccineerd is of geen coronabewijs heeft. Deze test moet op de bestemming afgenomen worden.

"Wij annuleren voorlopig alle vakantiereizen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 2 augustus naar deze eilanden. Reizigers krijgen hun geld terug en kunnen zelf nog een andere bestemming uitzoeken. Het gaat om de volgende bestemmingen: de Balearen Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera en de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, la Palma en El Hierro", aldus TUI.