12 mei 2024
Thumbnail voor TUI at Home studiereis naar Bonaire: ZRA-duo Ilona en Sylvia doen uitgebreid verslag

TUI at Home studiereis naar Bonaire: ZRA-duo Ilona en Sylvia doen uitgebreid verslag

WINTERSWIJK - Eerder deze maand vertrokken twaalf TUI at Home ZRA’s samen met TUI at Home-manager Jeroen Otto op studiereis naar Bonaire. ZRA-duo Ilona Vergeer en Sylvia Wassink uit Winterswijk gingen mee en reisden voor het eerst met collega’s van TUI at Home nadat zij in mei 2020 startten. Voor Reisbizz.nl doet Ilona namens beide dames verslag van de reis.


6 april was het dan eindelijk zover. Nou ja, eindelijk… 24 uur daarvoor was er nog geen sprake dat we beide mee gingen op de reis. Wegens een annulering hoorde Sylvia dinsdagmiddag om 17:00 uur dat ze over 17 uur verwacht werd op Schiphol. Ik zou zelf sowieso al mee gaan dus dit is wel megagezellig.

Na een prima vlucht kwamen wij in de avond aan op het mooie Bonaire. Tijdens de gehele reis verbleven we in het gloednieuwe Time To Smile Chogogo Resort. De volgende morgen maakten we na een heerlijk a la carte ontbijt in de zon met een prachtig uitzicht over zee kennis met Gertrude, de eigenaresse. Zoals velen wellicht weten runt zij met haar man en kinderen al jaren het zeer populaire Chogogo Resort op Curaçao. Zij heeft ons een rondleiding gegeven over het terrein en ons verteld hoe de opbouw van het resort is verlopen. Ook zij hebben helaas vertraging opgelopen door corona, maar inmiddels ziet het er erg mooi en verzorgd uit. Er wordt nog gewerkt aan een extra restaurant aan het strand, en de twee laatste blokken met appartementen worden momenteel afgemaakt. Hier ondervind je overigens geen overlast van.

Op naar klein Bonaire! Met de catamaran ‘Woodwind’ worden we naar een fantastische snorkelervaring gebracht. Zoals algemeen bekend heeft Bonaire een prachtige onderwaterwereld, die minstens zo mooi is als boven land. Na tien minuten aan boord en de nodige uitleg, vloeide de rumpunch rijkelijk. Hier hadden wij uiteraard geen enkel probleem mee. We spotten onder andere een schildpad en een octopus. We eindigen de dag met een hapje en een drankje tijdens een adembenemende zonsondergang.

'Ontdek Bonaire'
De volgende dag stond een ‘Ontdek Bonaire’ excursie op het programma. Langs de kustweg naar het noorden stopten we onderweg bij het Gotomeer met veel flamingo’s. Hierna vervolgden wij onze weg naar Rincon en brachten we een bezoek aan museo Chichi Tan. Door naar Sorobon Beach, een waar paradijs voor windsurfers. Maar ook voor de strandliefhebber aangezien je hier één van de weinige zandstranden van het eiland vindt. Dit strand is waar je op hoopt! Wit, witter, witst met helder azuurblauw water. Dit mag je gewoon niet missen. Tijdens het laatste deel van de tour hebben we de slavenhuisjes en de veelkleurige zoutpannen gezien.

Zaterdagochtend stonden we te trappelen om op pad te gaan. Er stond namelijk een mangrove kajak- en snorkelexcursie op de planning. Hier hebben we de geheime tunnels in de mangrove bij Lac Kai ontdekt. Het is een prachtig en beschermt natuurgebied. Bij sommige tunnels moesten de peddels in de boot en bewoog je door de tunnel door je voort te trekken aan de takken. Jullie begrijpen, het was jolige bedoeling. Tijdens het deel waarbij we door een tunnel snorkelden hebben we wederom de fantastische onderwaterwereld van Bonaire gezien. Fantastisch.

Zeewier uit de haren
Met de lunch stopten we bij beachclub Grand Windsock waar we tevens een side inspection kregen. Al het zeewier was uit de haren geplukt en we vertrokken naar Plaza van der Valk Beachresort. Een ontvangst zoals we hier kregen hebben we nog niet eerder meegemaakt. Aangezien het resort volop in ontwikkeling is en er een volledig nieuw hoofgebouw wordt gebouwd, leidden ze ons rond op de bouwplaats waar her en der artists impressions opgehangen waren zodat wij exact konden zien hoe het eruit komt te zien. Eén ding is zeker, het wordt spectaculair!

Tijdens onze laatste dag op Bonaire bezochten we nog drie accommodaties, waaronder het meest luxueuze hotel van het eiland, Harbour Village. Zij kunnen met recht zeggen dat service hoog in het vaandel staat aangezien hier voor alles wordt gezorgd. Zelfs de duikflessen hoef je hier niet zelf te dragen. Daarnaast zijn zij het enige hotel met een langzaam aflopend zandstrand. Na deze tour hebben wij zelf nog even mogen genieten van het strand, het zwembad en de lazy river bij Chogogo.

Maar ook aan deze reis komt helaas een einde. Terug op de luchthaven kijken wij terug op een informatieve, gezellige studiereis. Waar veel geleerd en nog meer gelachen is!