20 april 2024
Thumbnail voor TUI breidt aanbod stedenreizen per trein uit met GreenCityTrip naar zes Europese steden

TUI breidt aanbod stedenreizen per trein uit met GreenCityTrip naar zes Europese steden

RIJSWIJK - TUI Nederland tekent een overeenkomst met GreenCityTrip voor verbreding van het aanbod stedenreizen met de trein. De reisorganisatie gaat het vervoer met de nachttrein aanbieden naar zes Europese steden. Voor TUI is het reizen met de trein een zeer waardevolle en duurzame aanvulling in de vervoerskeuze.


TUI-stedenreizigers kunnen vanaf 25 mei met de GreenCityTrip trein naar zes steden in Europa: Kopenhagen, Praag, Wenen, Venetië, Milaan en Florence. De treinen vertrekken tussen 16:30 en 20:00 uur vanuit Nederland en komen de volgende ochtend tussen 08:00 en 11:00 uur aan op de bestemming. Reizigers kunnen instappen op Utrecht Centraal of Amsterdam Centraal met keuze uit diverse klasses in comfort.

“Daar waar de trein een gelijkwaardige vervanging kan zijn voor het vliegtuig zetten we dit graag in de schijnwerpers. En ook waar het geen vervanging is maar een waardevolle aanvulling, willen we het onder de aandacht brengen”, meldt Arjan Kers, General Manager TUI Nederland. GreenCityTrip is een jong bedrijf van Hessel Winkelman en Maarten Bastian. “Graag gaan we de samenwerking aan met deze enthousiaste jonge ondernemers. We vinden het een verrijking van ons aanbod en kunnen zo bijdragen aan bewustere reiskeuzes”, aldus Kers.

De treinreizen zijn vanaf 11 mei te boeken via alle verkoopkanalen van TUI; zowel online, via de TUI reiswinkels, de zelfstandig reisadviseurs en de ANVR-reisbureaus. De treinreis heeft volgens de reisorganisatie diverse voordelen. “Je zit niet vast aan je kleine handbagage koffer, maar kunt zelf kiezen welke bagage je meedraagt. Je slaapt tijdens de reis en komt uitgerust aan; de city-trip begint al op het station van vertrek, de eerste nacht breng je door in de trein in je slaapcoupé met (uitklap)bedden. En je reist op een duurzame manier naar je vakantieadres.”

De TUI stedenreizen met de GreenCityTrip duurt vijf dagen en vier nachten. De eerste en de laatste nacht worden in de trein doorgebracht.