16 juni 2024
Thumbnail voor TUI: Krimpplannen Schiphol zetten Nederlandse vakantieganger opnieuw in de kou

TUI: Krimpplannen Schiphol zetten Nederlandse vakantieganger opnieuw in de kou

RIJSWIJK - Ook TUI is onaangenaam verrast door de keuze van Schiphol om nachtvluchten binnen de komende drie jaar in de ban te doen. “We zijn zeer verbaasd dat Schiphol dit vanuit hun rol bedenkt. Juist omdat Schiphol als luchthaven een nationaal belang heeft, doe je zoiets in overleg met je gebruikers en stakeholders en niet op deze manier”, laat Petra Kok, woordvoerster van TUI aan Reisbizz.nl weten.


Volgens Kok zetten deze plannen opnieuw de Nederlandse vakantieganger in de kou: “juist voor deze vluchten wordt gebruik gemaakt van vertrek in de vroege ochtend en aankomst late avond. Gevolg van een nachtsluiting is dat je niet meer meerdere keren per dag kan vliegen met hetzelfde toestel. Dat werkt schaarste in de hand en heeft voor reizigers een nadelig effect op de betaalbaarheid van vakanties.”

Proefballonnen
“Wat Schiphol hier verkondigt zijn geen besluiten, maar het is de persoonlijke visie van Schiphol en we gaan er van uit dat ze in de uitwerking de juiste procedures zullen volgen en op de juiste wijze de betrokken partijen zullen raadplegen. Dan volgen pas besluiten waar alle betrokkenen in gekend zijn, zowel gebruikers als omwonenden, dit zijn proefballonnen.”

Verder meldt Kok dat TUI zeker aan het belang hecht om uitstoot te verminderen en hinder voor de omgeving. “Juist daarom hebben wij geïnvesteerd in een jongere en daardoor zuinigere en stillere vloot.”