10 mei 2024
Thumbnail voor TUI lanceert ‘eerst rijdende reisbureau’: ‘Dichter bij de klant komen’

TUI lanceert ‘eerst rijdende reisbureau’: ‘Dichter bij de klant komen’

SCHIPHOL - TUI lanceert met trots hun nieuwe hypermoderne, volledig elektrische Volkswagen-bus waarmee ze het reisbureau naar de klanten toe willen brengen. TUI-reisexperts gaan door het hele land op pad met de bus om reizen te boeken en inspiratie te bieden. Vandaag kwam de opvallende bus op bezoek bij het Reisbizz-kantoor.


De bus dient als ludieke actie om het reisbureau en de TUI-naam meer onder de aandacht te brengen. Ook kunnen daadwerkelijk reizen geboekt worden. “We brengen vakantie naar scholen, waar studenten alvast kennis kunnen maken met TUI Retail, we gaan langs bedrijven om medewerkers te voorzien van vakantie inspiratie en zijn ook te vinden op events in de buurt van onze TUI Shops. Afgelopen weekend waren we te vinden op een festival in Almere”, vertelt Suzanne Goossen, Head of Retail, die vandaag samen met Liesbeth van Schalkwijk, Retail Regio Manager, en Peter Efde, Retail Manager Operational, op stap was.

Tekst gaat verder onder de foto

Dichter bij de klant
Met de volledig elektrische bus wil TUI dichter bij de klant komen. “Het is een pop-up reisbureau met een echte balie en leuke accessoires zoals een surfplank en ligstoeltjes. Ook beschikt de bus over een eigen wifi-verbinding”, vertelt Suzanne. De touroperator probeert met dit soort ludieke acties in te spelen op de ontwikkelingen in de branche. “Met de relatief hoge huurkosten van sommige reisbureaus tegenwoordig, proberen we een tussenweg te vinden om die kosten wat te beperken. Dit rijdende reisbureau is daar onderdeel van.”

Nieuw reisbureau in Diemen
Als we vragen naar verdere nieuwtjes binnen de TUI-retail, benoemt Suzanne het nieuw te openen reisbureau in Diemen. “De papieren zijn daar net voor getekend. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en dit is daar een vervolgstap van.”