21 mei 2024
Thumbnail voor TUI Nederland en TUI België voortaan onder één directie

TUI Nederland en TUI België voortaan onder één directie

De directie van TUI Nederland en TUI België worden samengebracht. Dat laat de reisorganisatie weten. Arjan Kers stuurt als Managing Director TUI BENE de geïntegreerde organisatie in beide landen aan.

Het geleidelijk samenbrengen van de Belgische en Nederlandse touroperatoractiviteiten binnen TUI is tien jaar geleden al ingezet. “Ondersteund door technologische ontwikkelingen die zorgen voor gezamenlijke systemen en processen, zijn beide landen nog verder naar elkaar toe gegroeid. De efficiëntie wordt vergroot over de landsgrenzen heen, onder meer door het vermijden van dubbele activiteiten, om het bedrijf in staat te stellen de ambitieuze groeiplannen te gaan realiseren”, aldus TUI. Een gezamenlijke directie is hierin een logische stap, stelt de reisorganisatie.

Arjan Kers zal in zijn rol als Managing Director TUI BENE rapporteren aan Elie Bruyninckx, CEO van TUI Western Region. “De voormalige topman van TUI Nederland, die al 26 jaar bij de toerismegroep werkt, zal in zijn nieuwe rol ondersteund worden door een 6-koppige Belgisch-Nederlandse directie, die als volgt is samengesteld: Sofie Van den Driessche – Director Product, Luc Lentjes – Director Trading & Flight Capacity Management, Roosmarijn Quartier – Director of Marketing & Distribution Support, Sebastiaan de Vries – Head of Customer Services BENE & Dutch Caribbean, Inge Goedefroo – Head of Retail Distribution Belgium en Suzanne Goossen – Head of Retail Distribution The Netherlands.”

De nieuwe directie is sinds vandaag aangetreden en werkt voornamelijk vanuit de hoofdkantoren in Rijswijk en Oostende. Samen met collega’s vanuit Finance, Legal, IT, HR en Communicatie vormen zij vanaf nu de BENE-Board van TUI BENE.

“Deze nieuwe ploeg biedt een mooie mix van ervaring en jong talent, Belgische en Nederlandse collega’s; een mooie weerspiegeling van de kansen die wij onze collega’s bieden. Ik kijk er enorm naar uit met dit team de mooie toekomst van TUI vorm te geven”, meldt Arjan Kers.

De overgang naar een gezamenlijke directie is niet de laatste stap in de integratie. “Er volgen nog aanpassingen aan de onderliggende structuren, in nauw overleg met de sociale partners en parallel aan de mogelijkheden die de technologische ontwikkelingen zullen bieden”, aldus de reisorganisatie.