8 mei 2024
Thumbnail voor TUI reisagenten springen bij op Schiphol: ‘Reizigers zo goed mogelijk op weg helpen’

TUI reisagenten springen bij op Schiphol: ‘Reizigers zo goed mogelijk op weg helpen’

SCHIPHOL - Met alle chaos die momenteel gaande is op Schiphol, heeft TUI in een open invitatie hun reisagenten gevraagd om op basis van vrijwilligheid hun collega’s op Schiphol te helpen. Als Floorwalker kunnen de reisagenten helpen reizigers zo goed mogelijk op weg te helpen naar hun vakantiebestemming.


“De TUI collega’s van de Schiphol balie geven onze reizigers graag een zo goed mogelijke start van hun vakantie”, luidt de open invitatie. “Veel vakantiegangers gaan weer voor het eerst op reis sinds de coronacrisis en zijn nog niet helemaal gewend aan reisdocumenten en formulieren die vakantiebestemmingen vandaag de dag nog willen zien.” Reisagenten die willen helpen op Schiphol lopen als Floorwalker rond en checkt of reizigers de juiste papieren bij zich hebben, helpt de drukte in goede banen en rijen te leiden en helpt bij het inchecken van de koffers bij de drop-off-machines. “En vooral; je maakt een vriendelijk praatje met de reizigers om ze op hun gemak te stellen in de pre-reis-stress. Je maakt hiermee een groot verschil voor deze mensen.”

De hulp is op vrijwillige basis en de inzet is in overleg. “Wel hebben we een leuke attentie, veel dank en heel veel liefde van je klanten. Dit is geen baantje van 10:00 tot 15:00 uur; vaak is het ’s morgens héél vroeg en in het weekend. Het is geen noodzaak, maar we weten van veel collega’s uit Rijswijk dat het een leuke ervaring is en wie wil helpen, is welkom bij het DreamTeam Floorwalkers.”

Vluchten schrappen
Schiphol riep luchtvaartmaatschappijen afgelopen weekend op om maatregelen te nemen om drukte zoals het weekend ervoor te voorkomen. Als reactie hierop schrapte KLM veel vluchten. TUI gaf hier geen gehoor aan en schrapte geen vluchten. “Dit zijn vakantievluchten van mensen die daar al twee jaar naar uitgekeken hebben. Afgelopen weekend hebben we wel wat vertragingen gehad, maar alles is vertrokken naar het vakantieadres”, aldus een woordvoerster.