9 mei 2024
Thumbnail voor TUI tipt wintersportbestemmingen voor elk gezelschap

TUI tipt wintersportbestemmingen voor elk gezelschap

SAALBACH - De drie ingrediënten voor een geweldige wintersportvakantie volgens TUI: een besneeuwd landschap, perfect geprepareerde pistes en een strakblauwe lucht, ofwel Kaiserwetter. Of is voor jou een gezellige après-ski een belangrijke graadmeter? Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Zwitserland? Wat voor jou belangrijk is, welke wens je ook hebt, op elk potje past een deksel. TUI geeft tips over welke wintersportvakantie geschikt is voor welk gezelschap.


Ga je met je kinderen op wintersport, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een kindvriendelijk skigebied. Maar gaan opa en oma ook mee, dan moet er voor hen natuurlijk ook wat te beleven zijn. De gebieden die ook aan hen denken, zijn de plekken waar je volgens TUI wilt zitten. “Een tip voor een korte skivakantie is een weekendje weg naar Winterberg in Duitsland. Lekker dichtbij (ca. 300km van Utrecht), een oefenhelling op de Herrlohkopf en mooie wandelroutes. Kies je voor een volledige wintersportweek, dan raden we Gerlos aan. Door de hoge ligging van het dorp ligt de oefenweide middenin het dorp en boek je skiles bij Michi’s Skischule, dan krijgen je kinderen skiles in het Nederlands.” 

Voor de rustzoekers onder ons, adviseert TUI het Italiaanse Sulden am Ortler. “De pistes van dit Duitstalige skigebied zijn vaak heel rustig, zelfs in het hoogseizoen is het nooit echt druk. Het is ook nog eens geschikt voor beginners met de lange, brede pistes. Een fijne combinatie als je voor het eerst op de lange latten staat. Het gebied doet Oostenrijks aan, maar let wel op: de après-ski voldoet niet aan de Oostenrijkse maatstaaf.” 

Ben je wel van de Après-ski, dan zit je volgens TUI in Oostenrijk goed. “Bijna elk dorp in Oostenrijk biedt wel iets van après-ski aan, de een uitgebreider en uitbundiger dan de ander. Kies je voor een van de volgende dorpen, dan zit je sowieso goed en kun je tot in de kleine uurtjes door: Saalbach, Hinterglemm, Fieberbrunn, Sölden, Gerlos, Königsleitn, Söll, Westendorf, Kirchberg, Ischgl en Mayrhofen. Een laatste tip voor de Frankrijk wintersportfans, daar is Val Thorens ‘the place to be’.”

Ben je benieuwd naar de wintersportbestemmingen die TUI aanraadt? Lees dan snel de rest van het artikel in de Winterbeleving Special van Reisbizz Magazine.