10 mei 2024
Thumbnail voor TUI-topman Fritz Joussen stopt na 10 jaar aan het roer te hebben gestaan

TUI-topman Fritz Joussen stopt na 10 jaar aan het roer te hebben gestaan

SCHIPHOL - Met ingang van 30 september maakt Fritz Joussen geen deel meer uit als lid van de raad van bestuur van TUI, zo onthult Europa’s grootste reisbedrijf. Joussen heeft gebruik gemaakt van zijn recht om ontslag te nemen. TUI Chief Financial Officer Sebastian Ebel stapt op als Chief Executive en neemt het stokje over van Joussen.


Nu het grootste gedeelte van de crisis onder de knie is, is de tijd rijp voor verandering aan de top van TUI. “Ik ben verheugd dat Sebastian Ebel, met wie ik een lange en betrouwbare werkrelatie heb, het stokje overneemt. TUI is bij hem in zeer goede handen. Hij is een uitstekende keuze voor de nieuwe start na de coronacrisis”, stelt TUI AG-commissaris Dieter Zetsche.

Opvolger Sebastian Ebel
Als lid van de raad van bestuur was Sebastian Ebel jarenlang verantwoordelijk voor de strategische groeigebieden van hotels, cruises en activiteiten en ontwikkelde deze tot de meest winstgevende segmenten van de groep. "Ik heb de afgelopen jaren nauw met hem samengewerkt en waardeer zijn expertise en betrouwbaarheid enorm. Ik ben ervan overtuigd dat hij TUI naar nieuwe successen zal leiden”, sluit Zetsche af.

Crisismanagement
Tijdens de pandemie veranderde TUI in het voorjaar van 2020 van de ene op de andere dag in een bedrijf zonder bedrijf en ging alle aandacht uit naar het redden van TUI. Joussen: "Het onmiddellijke crisismanagement, dat erop gericht was het voortbestaan van de groep te waarborgen, is nu voltooid. We hebben een hoge liquiditeit, maken geen gebruik meer van staatskredietlijnen en de operationele activiteiten zijn terug: zoals aangekondigd verwachten we een sterke reiszomer bijna op het niveau van 2019. Onder nieuw management begint TUI nu aan het volgende hoofdstuk: een terugkeer naar winstgevende groei – uiteraard gekoppeld aan taken uit de crisis: schuldreductie, versterking van de balans en de verdere transformatie.”