8 mei 2024
Thumbnail voor TUI vermindert uitstoot op Rhodos met 30 e-bikes voor reisleiding

TUI vermindert uitstoot op Rhodos met 30 e-bikes voor reisleiding

RIJSWIJK - TUI reisleiders op Rhodos stappen vanaf dit zomerseizoen vooral op de fiets in plaats van in de auto voor hun hotel- en klantbezoeken. De reisorganisatie heeft hiervoor sinds kort 30 e-bikes en 30 gewone fietsen ter beschikking gesteld en zijn gefinancierd met een deel van de opbrengst van het Fair Travel product in België en Nederland.


Voor de kortere afstanden zijn de gewone fietsen beschikbaar en de e-bikes staan klaar wanneer ze iets verder moeten rijden. Korte autoritten behoren daarmee tot het verleden. “Met de komst van de TUI fietsen wordt het aantal auto’s dat de reisleiders gebruiken op Rhodos teruggebracht van meer dan 100 naar 60. En tegen 2024 zal dit aantal nog verder afnemen. De fietsen helpen zo de uitstoot op het eiland te verminderen”, aldus TUI.

Het fietsproject maakt deelt uit van het Co-lab Rhodos. Het initiatief dat TUI Group, TUI Care Foundation en de regering van de Griekse Zuid-Egeïsche regio begin vorig lanceerden. “Met Co-lab Rhodos wordt Rhodos ontwikkeld tot een internationaal voorbeeld voor de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Rhodos is dan ook de ideale plek om het fietsproject te starten en hier ervaring mee op te doen. Het is een goed voorbeeld van een project dat snel kan worden uitgevoerd en hopelijk anderen inspireert zodat het op veel meer vakantiebestemmingen uitgerold kan worden.”

Fair Travel
De fietsen zijn aangeschaft met een deel van de opbrengst van het Fair Travel product dat sinds vorig jaar in België en Nederland wordt verkocht. “Bij een Fair Travel reis is 2 euro per persoon in de reissom opgenomen en TUI verdubbelt dat. Die bijdrage wordt besteed aan projecten die de lokale bevolking en economie steunen (via de TUI Care Foundation) en aan het verduurzamen van mobiliteit. Bovendien verblijf je met een Fair Travel reis altijd in een accommodatie met een erkend duurzaamheidslabel”, legt de reisorganisatie uit. In het eerste jaar van Fair Travel in Nederland en België samen is een bedrag bijeen gebracht van ruim 2,3 miljoen euro. De helft daarvan is gedoneerd aan TUI Care Foundation, de andere helft wordt geïnvesteerd in verschillende mobiliteitsprojecten waar het e-bikes project er een van is.