9 mei 2024
Thumbnail voor TUI: Wintersport in Finland beleef je op een hele andere manier

TUI: Wintersport in Finland beleef je op een hele andere manier

SCHIPHOL - TUI Fly vliegt deze winter iedere zaterdag en zondag naar het hoge noorden. Ideaal voor reizigers die willen genieten van winterse avonturen in Fins Lapland, volgens TUI een bestemming die met niets anders te vergelijken is. In de Noord-Europa Special van Reisbizz Magazine licht TUI de bestemming uit die door de ligging in een normale winter vanaf half november t/m eind april besneeuwd is.


Deze winter vliegt TUI Fly elke zaterdag en zondag naar Fins Lapland. De eerste vlucht vertrekt op 19 december. Op zaterdag vliegt de airline naar Kittilä vanaf Amsterdam, waarvan één keer in combinatie met Kuusamo vanaf Rotterdam, en op zondag naar Kittilä vanaf Amsterdam, met één keer een combinatie met Ivalo.

“Een vakantie in Finland is absoluut bijzonder. Een ander woord kunnen we niet gebruiken. Het landschap, de mensen, het is met niets te vergelijken”, aldus TUI. Het land is ook geschikt voor wintersportvakanties. “Verwacht hier geen hoge aantallen pistekilometers of gezellige après-ski terrassen. Wintersport in Finland beleef je op een andere manier. Een langlauftocht door een schitterend landschap van meren en wouden en het enige wat je tegen komt, zijn rendieren of een slee met husky’s.”

Fins Lapland biedt verschillende stadjes die kunnen voorzien in de behoeftes tijdens een wintersportvakantie. Zo ligt dichtbij Ivalo, de noordelijkste luchthaven van Fins Lapland, de oudste wintersportplaats van Finland: Saariselkä. Doordat deze plaats op 250 km boven de poolcirkel ligt, is de kans op het zien van het Noorderlicht heel groot en ligt er veel sneeuw.

Wil je meer weten over leuke wintersportplaatsen in Fins Lapland en wat een vakantie in één van die plaatsen zo bijzonder maakt? Lees dan het hele artikel in de Noord-Europa Special van Reisbizz Magazine.