5 maart 2024
Thumbnail voor Turkije begint met vaccinatieregistratie toerismemedewerkers

Turkije begint met vaccinatieregistratie toerismemedewerkers

DEN HAAG - Turkije heeft de start aangekondigd van een registratieprogramma van gevaccineerde medewerkers in het toerisme. Op die manier kan het land internationale reizigers gedurende het komende toeristische seizoen verwelkomen.


Bij de start van het reisseizoen heeft het Ministerie van Cultuur en Toerisme besloten om medewerkers in het toerisme op te nemen in het vaccinatieprogramma, zodat toeristische dienstverlening in het land gedurende het hele jaar beschikbaar blijft. Het programma voorziet allereerst in vaccinaties van medewerkers van accommodaties, restaurants en reisbureaus alsmede gidsen die zijn geregistreerd in het ‘Safe Tourism Certification Program’.

Naast het vaccinatieprogramma is er in samenwerking met het Ministerie van Cultuur en Toerisme en het Ministerie van Volksgezondheid recent een platform geïntroduceerd, waarin toeristische bedrijven hun medewerkers kunnen registreren voor vaccinatie. Deze applicatie is toegankelijk voor alle toeristische bedrijven in het ‘Safe Tourism Certification Program’. Sinds de lancering van dit programma in juni 2020 heeft Turkije strikte regels voor gezondheid en veiligheid aangehouden.