23 mei 2024
Thumbnail voor Storing aan luchtverkeersleidingssysteem verholpen

Storing aan luchtverkeersleidingssysteem verholpen

Door een storing aan het luchtverkeersleidingssysteem was er maandagavond laat bijna geen vliegverkeer mogelijk van en naar Nederlandse vliegvelden. De storing ontstond rond 23.00 uur en trof onder meer Schiphol en Rotterdam The Hague Airport. Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

"Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit, daarom is overgeschakeld op een back-up systeem. Na 23.00 uur zijn nog enkele toestellen veilig geland op Schiphol en andere toestellen zijn uitgeweken", meldde de LVNL in een verklaring.

Eerder op maandag werden op Schiphol ook al tientallen vluchten geannuleerd vanwege zware windstoten.

Voor Rotterdam The Hague vielen de gevolgen van de storing aan het luchtverkeersleidingssysteem mee. Na 23.00 uur stonden bijna geen vluchten meer op de planning bij de luchthaven.

Rond 02.00 uur in de nacht kwam het bericht dat de problemen waren verholpen.

"Na een eerdere storing die zich maandagavond 15 april voordeed, is het luchtverkeersleidingssysteem van LVNL weer operationeel. Daarmee wordt het vliegverkeer weer stapsgewijs opgebouwd en worden vliegtuigen in het Nederlandse luchtruim en op de Nederlandse luchthavens weer begeleid", meldde de organisatie.

Door de storing konden vluchten sinds ongeveer 23.00 uur slechts beperkt landen op en opstijgen vanaf Nederlandse luchthavens. Of de nasleep van de storing gevolgen heeft voor vluchten die voor dinsdagochtend gepland staan, is nog niet duidelijk.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.