5 maart 2024
Thumbnail voor Vacansoleil: Boekingen campingvakanties weer op oude niveau

Vacansoleil: Boekingen campingvakanties weer op oude niveau

EINDHOVEN - Vacansoleil ziet de boekingen voor campingvakanties weer op het oude niveau van medio mei 2019. Na het slechte coronajaar ziet de touroperator herstel van de markt. Volgens Vacansoleil wil dat niet zeggen dat de jaaromzet ook is hersteld. “Het voorjaar van 2021 blijft fors achter ten opzichte van 2019, het laatste reguliere vakantiejaar.”


“De vooruitzichten voor de komende voorzomer, zomer en najaar zijn positief”, vertelt directeur bij Vacansoleil Jan Willem Verschoor. “Nu de boekingen op het niveau van 2019 zijn en de beperkende maatregelen overal in Europa worden afgebouwd, zien we dat er weer vertrouwen is in de mogelijkheden om op vakantie te gaan. Vooral de maand augustus springt er op dit moment uit als populaire vakantiemaand.”

Sinds mei dit jaar namen de boekingen weer toe bij Vacansoleil. In april werd de site al veel bezocht, maar bleven de boekingen achter. “Daaruit maakten wij op dat onze klanten wel behoefte hebben om op campingvakantie te gaan, maar dat door corona het besluit om te boeken vooruit werd geschoven”, gaat Verschoor verder.

Wat verder opvalt bij Vacansoleil, is het aantal stellen dat boekt. “Veel van hen kozen voorheen voor een stedentrip, maar zien nu in een caravan of safaritent een veilig alternatief, zo horen wij van deze groep klanten”, aldus Verschoor. Volgens de touroperator is vakantievieren op een camping corona-proof. “Met eigen vervoer, verblijf in een accommodatie met veelal sanitair en altijd voldoende ruimte om buiten te verblijven, noemen wij het vakantievieren in eigen bubbel.”