24 juli 2024
Thumbnail voor ‘Veilig verblijven’ in Kroatië

‘Veilig verblijven’ in Kroatië

ZAGREB – Afgelopen week is in Kroatië een project gelanceerd waarbij reizigers op een website informatie kunnen vinden over een veilig verblijf in Kroatië gedurende de coronapandemie. Onder de naam “Safe stay in Croatia” presenteren minister van Toerisme en Sport Nikolina Brnjac en directeur van het Kroatische Nationale Bureau voor Toerisme Kristjan Staničić hun plannen.


Vorig jaar werd Kroatië erkend als veilige reisbestemming door het ‘Safe Travel’ label wat het World Travel and Tourism Council (WTTC) aan het land toekende. Ook in 2021 vindt de Kroatische overheid het belangrijk dat vakantiegangers veilig op reis kunnen. Zij verwachten dat het lanceren van een speciale website als stimulans en hulpmiddel werkt voor alle lokale belanghebbenden in de reisbranche. Hierbij moet er natuurlijk wel worden voldaan aan de maatregelen van de Kroatische overheid.

Brnjac laat weten dat het ‘Safe Travel’ label beschikbaar is voor alle belanghebbenden in de toeristische branche. “Meer dan 200.000 cateraars en dienstverleners in de toeristische sector hebben de voorgeschreven protocollen al geïmplementeerd.”

Op de website is informatie te vinden over de organisaties in de toeristische sector met het ‘Safe Stay in Croatia’ label. Brnjac nodigt alle geïnteresseerde deelnemers in de toeristische sector van harte uit om deel te nemen aan de campagne.