23 mei 2024
Thumbnail voor Veilig vliegen voor een prikkie: de tien beste low-costcarriers

Veilig vliegen voor een prikkie: de tien beste low-costcarriers

PERTH - Ook low-cost carriers (LCCs) verdienen hun eigen top tien, vindt het Australische medium airlineratings.com, en zet daarom de beste maatschappijen in dit segment op een rij.


LCC’s vormen nog altijd een snelgroeiend segment in de luchtvaartindustrie, maar snelle groei gaat zoals in elke branche met problemen, stelt airlineratings vast, reden temeer om de veiligste budgetmaatschappijen te ordenen.

Alle tien de maatschappijen hebben ofwel een excellent en vlekkeloos veiligheids- en incidentendossier of voldoen geheel aan de Operational Safety Audit van IATA.

De airlineratings-top tien voor 2021 is niet genummerd; aangezien de service en beenruimte c.q. stoelbreedte vrijwel geen ruimte voor onderscheid bieden. De tien maatschappijen zijn, in willekeurige volgorde, EasyJet en Ryanair (Europa), Jetstar, VietJet Air en Scoot (Azië) en Frontier, Jetblue, Southwest, Volaris en Westjet op het Amerikaanse continent.

Airlineratings.com hoofdredacteur Geoffrey Thomas licht toe: “Elk van deze airlines heeft een uitstekend veiligheidsverleden en hebben in hun thuismarkten voor veel reizigers echt een verschil gemaakt. Ze maakten en maken reizen bereikbaar voor iedereen. Het zijn allemaal uitblinkers.”

“Southwest Airlines begon met de low-costrevolutie in de jaren zeventig, en JetBlue heeft het low-costproduct opnieuw gedefinieerd, maar elke van deze airline heeft veel bijgedragen aan betaalbaar reizen.”

Airlineratings.com beoordeelde eerder al de twintig beste reguliere airlines, waarbij Qatar Airways als winnaar uit de bus kwam en KLM als vijftiende eindigde.