17 mei 2024
Thumbnail voor Verkenningsreis Sri Lanka: Veilig reizen door oranje gebied kan zeker

Verkenningsreis Sri Lanka: Veilig reizen door oranje gebied kan zeker

SCHIPHOL - Gisteren is er een groep reisondernemers naar Sri Lanka vertrokken. De reisondernemers zijn op verkenningsreis door een land met code oranje en willen daarmee ervaren hoe dit ter plaatse in z’n werk gaat en informatie verkrijgen over wat voor impact dit alles heeft op de toeristische branche van het land.


De groep bestaat uit enkele verre reizen specialisten, Sri Lanka specialisten, een ZRA, een afgevaardigde van de VvKR en een sociaal entrepeneur vlogen met Qatar airlines naar Sri Lanka. Uiteraard is men voor vertrek getest en heeft de groep ter plaatse een tweede PCR-test ondergaan. Hiermee willen ze laten zien dat veilig reizen in een oranje gebied zeker kan, mits de regels vooraf, tijdens en na de reis gevolgd worden.

Eigen persoonlijke ervaring
De insteek van de reis is onder meer om de toeristische branche ter plaatse een hart onder de riem te steken en te ervaren waar reizigers ter plaatse mee te maken krijgen. De reisspecialisten willen deze informatie met toekomstige reizigers delen op basis van hun eigen persoonlijke ervaring.

Wegvallen van steunmaatregelen
De noodzaak voor verre reizen specialisten om, indien het veilig kan, ook reizen uit te voeren naar oranje gebied neemt toe met het wegvallen van de steunmaatregelen. Met deze reis willen de reisondernemers zelf het voorbeeld geven dat je veilig op reis kunt in Sri Lanka en in vele andere landen. Ze hopen hiermee weer meer reispositiviteit te creëren. Ter plaatse maar ook zeker onder de reizigers.