14 juli 2024
Thumbnail voor Visit Hungary organiseert toerisme-evenement: Nederland in top 10 van bezoekers Hongarije

Visit Hungary organiseert toerisme-evenement: Nederland in top 10 van bezoekers Hongarije

AMSTERDAM - Visit Hungary organiseert op dinsdag 5 oktober 2021 een toerismepromotie-evenement in Amsterdam. Het evenement is erop gericht om de banden met belangrijke brancheorganisaties en reisprofessionals te versterken. Ook blijkt er een groeiend belang van Nederlandse bezoekers aan Hongarije.


Het evenement maakt deel uit van een reeks soortgelijke promotie-evenementen die in de herfst van 2021 in heel Europa worden georganiseerd. “Onze belangrijkste boodschap is dat Hongarije met zijn thermale baden en kuuroorden, natuurlijke landschappen en mogelijkheden door unieke culinaire avonturen, een overvloed aan ervaringen heeft om deze dierbare Nederlandse bezoekers zowel te verleiden als te betoveren”, benadrukt Fruzsina Zakariás, Deputy CEO van Visit Hungary.

Hongarije heeft met ingang van 23 juni 2021 de interne grenscontroles aan zijn Schengengrenzen opgeheven. Samen met een vaccinatiegraad van bijna 58 procent van de Hongaarse bevolking in juli, zijn Nederlanders vrij om Hongarije over land en water binnen te reizen. Reizigers met het vliegtuig dienen alleen een geldig Europees coronabewijs te laten zien.

Het aantal Nederlandse gasten dat Hongarije bezoekt is voor bijna 50-50 procent verdeeld tussen de hoofdstad en het platteland. Vooral de plattelandsgebieden zoals Balatonmeer en de regio Groot-Boedapest zijn erg populair onder Nederlanders.

Naast natuur en mooie gebouwen, biedt Hongarije ook muziek in de vorm van een nieuw Internationaal cultureel festival van 8 tot 24 oktober 2021. Dit festival is vernoemd naar de wereldberoemde componist Ferenc Liszt en is vergelijkbaar met het Bartók Lentefestival dat ook dit jaar van start ging.

Lees meer over de bestemming Hongarije via onze zustersite Triptalk.