16 juni 2024
Thumbnail voor Vliegtickets tientallen euro’s duurder door tariefsverhoging Schiphol

Vliegtickets tientallen euro’s duurder door tariefsverhoging Schiphol

SCHIPHOL - Reizigers die Schiphol als vertrekpunt hebben zijn volgend jaar mogelijk tientallen euro’s duurder uit. Dat voorspelt prijsvechter easyJet, na KLM en Transavia de belangrijkste gebruiker van de luchthaven. 


Schiphol meldde vrijdag dat de luchthaventarieven over een periode van drie jaar 37 procent hoger komen te liggen. Een deel van die kosten moet door de luchtvaartmaatschappijen zelf worden opgevangen, maar het lijkt onvermijdelijk dat ook passagiers de gevolgen gaan merken.

“Reizigers zijn straks 40 euro extra kwijt aan alleen al heffingen en toeslagen”, stelt easyJet in een reactie. “In een tijd waarin de luchtvaartsector zich moet herstellen van de coronacrisis moet Schiphol haar verliezen niet afwentelen op passagiers.” EasyJet noemt het bovendien oneerlijk dat reizigers die Schiphol gebruiken om over te stappen nog steeds veel minder belast worden.

Een woordvoerder van Schiphol laat weten dat het verschil in ticketprijs doorgaans rond een tientje zal uitkomen. "Elke luchtvaartmaatschappij mag uiteraard zelf zijn tariefsopbouw bepalen".