18 april 2024
Thumbnail voor ‘Voor het eerst meer dan half miljoen bezoekers in jaar naar Curaçao’

‘Voor het eerst meer dan half miljoen bezoekers in jaar naar Curaçao’

Het eiland Curaçao is stijgt in populairiteit onder vakantiegangers. Het Curaçao Tourist Board (CTB) laat weten dat in de eerste tien maanden van 2023 466.834 verblijfsbezoeker zijn geregistreerd. Dat zijn er 66.257 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.


Met nog maar twee maanden te gaan in 2023 voorspelt het CTB tegen het eind van dit jaar een recordaantal gasten te zullen verwelkomen. “Sterker nog, het bureau voor toerisme zal binnenkort een half miljoen bezoekers verwelkomen”, schrijft het CTB in een verklaring. Het wordt de eerste keer dat Curaçao in één jaar tijd meer dan een half miljoen bezoekers verwelkomt.

Uit een rapportage van het Curaçao Tourist Board blijkt verder dat in oktober 2023 47.812 mensen voor ten minste één overnachting naar Curaçao zijn gegaan. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van oktober 2022. De meeste reizigers komen uit Nederland, de Verenigde Staten, Colombia, Brazilië, en Canada. In totaal komen 76 procent van alle bezoekers uit deze vijf landen.