11 mei 2024
Thumbnail voor Voor op de bucketlist: een roadtrip door Zuid-Korea

Voor op de bucketlist: een roadtrip door Zuid-Korea

Een reis naar Zuid-Korea is vaak een trip naar de hoofdstad Seoel en dat is niet zo gek. De giga-stad biedt ontzettend veel activiteiten waardoor je er makkelijk een aantal weken kunt verblijven. Maar Zuid-Korea is zoveel meer dan Seoel. Van de prachtige theevelden in Boseong, tot het bamboebos in Damyang en de zeeën van Yeosu. Siham Razzouk, redacteur bij Reisbizz Magazine vertelt uit eigen ervaring, waarom een roadtrip door Zuid-Korea op je reisbucketlist moet staan.

 


Seoel is de perfecte startbasis voor een roadtrip. De stad beschikt over een groot metronetwerk waardoor je het makkelijk kunt verkennen. Een echt centrum heeft Seoel niet; het bestaat uit verschillende wijken, elk met zijn eigen charme. Een groot voordeel van Seoel is het feit dat het zo onwijs groot is. Je hoeft je hier geen dag te vervelen. Winkelen, heerlijk eten, cultuur snuiven, de natuur in, fantastisch uitgaansleven, het kan hier allemaal. Dit is tevens een groot nadeel: de stad is overweldigend. Maak daarom een lijstje met wat je per dag wil doen en waar je precies wil zijn. Zo haal je alles uit je reis. Begin met zo’n vier á vijf dagen in de hoofdstad voor je de reis verder maakt door het land.

De openluchtmuseum van Gwangju
Gwangju ligt in het zuidwesten van Korea, op zo’n vier uurtjes rijden van Seoel. Waar Seoel enorm groot is met vele wolkenkrabbers, is Gwangju juist heel knus en compact. Als een woord de stad zou beschrijven, is het wel ‘schattig’. In tegenstelling tot Seoel beschikt Gwangju wel over een centrum waar je de winkelstraat en verschillende restaurantjes vindt. Het leuke aan Gwangju is dat het een hele artistieke stad is. Op een kwartiertje lopen van het centrum vind je de Penguin Village. Een buurt waar verschillende artiesten bij elkaar zijn gekomen en een soort van openluchtmuseum hebben gecreëerd met kunst waar de pinguïn centraal staat. Je kunt hier slenteren door de straten en genieten van de unieke creaties.

De drukte ontwijken in Yeosu
Deze badplaats ligt op vier uur rijden van Gwangju en is één van de mooiste plekjes in Zuid-Korea. Yeosu is een stad aan zee, waar de drukte van Seoel vervangen wordt door rust. Wat Yeosu zo uniek maakt, is de ligging; het ligt dicht bij Dadohaehaesang National Park, het grootste nationaal park van Zuid-Korea. Yeosu is een unieke stad met veel verschillende activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld de auto parkeren aan de kust en lopen naar het pittoreske Odongdo eiland. Hier vind je leuke wandelroutes die je naar de mooiste plekken leidt. Zo kom je uit bij de vuurtoren, het centraal plein en kun je een bezoekje brengen aan de dragon cave.

Wil je meer lezen over de roadtrip door Zuid-Korea? Lees dan het volledige artikel in de nieuwe Azië special.