24 mei 2024
Thumbnail voor VS: mogelijke opheffing inreisverbod vanuit EU

VS: mogelijke opheffing inreisverbod vanuit EU

WASHINGTON D.C. - De Amerikaanse regering overweegt om vanaf half mei het inreisverbod voor reizigers uit de EU op te heffen. Tegen die tijd zou elke Amerikaan de mogelijkheid moeten hebben om zich te laten vaccineren, waardoor de grenzen ‘veilig’ kunnen heropenen.


Er is hier nog geen definitief besluit over genomen, zo benadrukken bronnen rond de regering tegenover CNBC. Het is mogelijk dat er nog uitstel komt. Dat hangt er onder meer vanaf van hoe het er tegen die tijd voor staat qua besmettingsniveau en vaccinatiegraad.

Behalve voor de Europese Unie zou de regering van de nieuwe president Biden ook het inreisverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Brazilië vanaf half mei willen opheffen, en de landgrenzen met Canada en Mexico grotendeels willen heropenen.

Voor luchtvaartmaatschappijen als KLM, waarvan de trans-Atlantische vluchten normaal het meest winstgevend zijn, zou het opheffen van het inreisverbod zeer goed nieuws zijn. Wél is het belangrijk dat de EU tegen die tijd dan ook weer Amerikanen gaat verwelkomen.