17 mei 2024
Thumbnail voor VvKR-reisspecialisten en Travelife werken samen aan duurzaamheidserkenning

VvKR-reisspecialisten en Travelife werken samen aan duurzaamheidserkenning

NIEUWEGEIN - 25 reisspecialisten van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) kwamen op 9 september samen in Nieuwegein om deel te nemen aan een training voor het speciale Travelife-traject. Het traject maakt deel uit van het Europese SUSTOUR-programma, met als doel om de duurzaamheid van Europese touroperators te verbeteren.


Volgens VvKR voorzitter Ton Brinkman zijn er een al aantal leden die gecertifieerd zijn voor Travelife, “maar het is goed dat er nu zo’n groot aantal VvKR leden deze certificeringstraining gaan volgen. VvKR is tenslotte opgericht om de belangen van kleinschalige reisorganisaties te behartigen en deze certificering is dan ook een logische vervolgstap.”

Deelnemer Ariëlle de Wit van Mimpi Reizen zegt dat het heerlijk is om weer even nauwkeurig te werk te gaan wat betreft duurzaamheid. “Er zijn zoveel mogelijkheden om je daar mee bezig te kunnen houden, het is meer dan alleen CO2-compensatie. Fijn dat je als nieuwe reisorganisatie ook gelijk mee genomen wordt in dit duurzaamheidstraject.”

De meeste trainingen van Travelife zijn online te volgen, maar de bijeenkomst op 9 september was speciaal voor VvKR-leden. Trainer Anne de Jong van Travelife: “Het is goed om te zien dat steeds meer kleinschalige reisorganisaties willen en gaan verduurzamen.”

In totaal zijn 629 bedrijven binnen de Europese Unie geselecteerd voor het SUSTOUR ondersteuningsprogramma.