26 juli 2024
Thumbnail voor Waarom je Andorra moet kiezen als skibestemming

Waarom je Andorra moet kiezen als skibestemming

ANDORRA LA VELLA - Andorra is knus verscholen in de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje. Het is een van die kleine landen waar we niet veel van weten, en die we dus naast landen als Oostenrijk, Frankrijk, en Italië niet zo snel op ons lijstje zetten voor de skivakantie. Met sneeuwzekerheid, meer kilometers pistes dan wegen en een verscheidenheid aan activiteiten voor zowel skiërs als niet-skiërs, moet een skivakantie in Andorra zeker op je radar staan. Benieuwd welke unieke ervaringen je echt niet mag missen tijdens een skivakantie naar Andorra? Lees snel verder!


1. Verschillende skigebieden voor alle niveaus

Andorra kent verschillende skigebieden met allemaal unieke eigenschappen. Het meest centraal gelegen skigebied van Andorra is Vallnord - Pal Arinsal, dit ligt op 6 kilometer afstand van de hoofdstad. Er zijn in totaal 47 verschillende pistes van verschillende niveaus. Dit maakt het gebied heel geschikt voor familie wintersportvakanties. Wil je liever iets meer ruimte voor jezelf? Voor uitgestrekte en eindeloze pistes ga je naar het skigebied Grandvalira. Dit is het grootste skigebied van de Pyreneeën, met in totaal 138 pistes verspreid over 210 kilometer en 11 dorpen. Voor thrillseekers en wintersporters die van off-piste houden is het skigebied Ordino Arcalís een aanrader. Je vindt hier in totaal 30,5 kilometer aan piste.

2. Ontdek bijzondere activiteiten

In Andorra vind je veel avonturen die uniek zijn voor deze bestemming. Het land kent bijvoorbeeld eindeloze off-piste activiteiten. Zo worden er regelmatig freeride-wedstrijden georganiseerd, maar ook andere activiteiten zoals het maken van een hondensledetocht. In het skigebied Grandvalira kun je, terwijl je vooruit wordt getrokken door honden, genieten van de prachtige omgeving. De skigebieden hebben eindeloze kilometers aan sneeuwpret. Je kunt bijvoorbeeld ijsduiken, van de Magic Gliss-berg glijbaan gaan, tokkelen langs de 550 meter lange zipline of een sneeuwscooter huren. Er is dus genoeg te doen tijdens een skivakantie in Andorra.

3. Kom tot rust in Caldea

Naast sneeuwpret vind je in Andorra ook verschillende spa's en wellnesscentra. Op 10 minuten afstand van Vallnord vind je Caldea. In dit kuuroord kom je helemaal tot rust in de warmte van thermale bronnen. Caldea, de grootste spa in Zuid-Europa, is verspreid over 44.849 m2, verdeeld in vier ruimtes die voor iedere soort bezoeker de ideale ontspanning biedt. Zo vind je hier lagunes binnen en buiten, Indo-Romeinse baden en Turkse baden, maar je kunt er ook diverse massages en behandelingen boeken. Caldea kun je ook met kinderen bezoeken, er zijn namelijk activiteiten voor het hele gezin!

4. Reis via Toulouse naar Andorra

Een andere reden om te gaan wintersporten in Toulouse en Andorra is de goede bereikbaarheid vanaf Schiphol. KLM vliegt deze winter dagelijks meerdere keren per dag rechtstreeks naar Toulouse Airport. Dit is de snelste en de meest comfortabele manier om hier te komen. Vanaf de luchthaven van Toulouse vertrekt er een rechtstreekse bus naar het centrale busstation van Andorra. Binnen 2 uur en 15 minuten brengt deze je naar het hart van Andorra.

5. Maak je reis af met een bezoek aan Toulouse

Zoals hierboven al staat vermeld, ligt Toulouse handig op de route van en naar de skigebieden. Tijdens een skivakantie naar Andorra kun je dus perfect een tussenstop maken in deze stad. Ontdek de vele culturele rijkdommen, pittoreske pleinen en waarom Toulouse ook wel ‘La Ville Rose’ wordt genoemd.