7 september 2024
Thumbnail voor Wel bang, niet goed verzekerd: jongeren maken zich zorgen over diefstal van smartphone

Wel bang, niet goed verzekerd: jongeren maken zich zorgen over diefstal van smartphone

Ruim driekwart van de Nederlandse jongeren is wel eens bang dat hun smartphone gestolen wordt tijdens de vakantie, terwijl slechts 35 procent van de 55-plussers zich hier zorgen over maakt. Er zijn duidelijke verschillen tussen generaties in zorgen over diefstal en verzekeringsgedrag, zo blijkt uit onderzoek van Overstappen.nl. Jongeren zijn bezorgder maar minder vaak aanvullend verzekerd, terwijl ouderen beter voorbereid op reis gaan. 

Jongeren maken zich zorgen over de diefstal van waardevolle bezittingen zoals smartphones, paspoorten en pinpassen, zo blijkt. Slechts 10 procent van hen maakt zich geen zorgen over diefstal. Daarnaast vreest 50 procent voor de diefstal van contant geld en 41 procent voor diefstal van bagage.

55-plussers gaan over het algemeen beter verzekerd op reis: meer dan 80 procent heeft een reisverzekering. 41 van de 55-plussers is aanvullend verzekerd. Jongeren hebben minder vaak een aanvullende verzekering, en 13 procent heeft helemaal geen reisverzekering.

Onwetendheid over verzekeringen
"Bijna 10 procent van de Nederlanders weet niet of ze verzekerd zijn tegen diefstal in het buitenland. Bovendien een nog net iets hoger percentage van de Nederlanders zonder reisverzekering, wat risicovol kan zijn bij diefstal", vertelt een expert schadeverzekeringen bij Overstappen.nl. "Het is dan ook raadzaam om bonnetjes van waardevolle spullen te bewaren. Dit is essentieel voor het indienen van een claim bij diefstal, omdat verzekeraars vaak om bewijs vragen."