23 mei 2024
Thumbnail voor Zelfstandige reisadviseurs krijgen zekerheid met risicoplan

Zelfstandige reisadviseurs krijgen zekerheid met risicoplan

DEN HAAG – Tijdens de persconferentie van gisteravond werd duidelijk dat de geldende reisbeperkingen worden verlengd tot en met half april. Ook voor reisadviseurs is het dus nog steeds een onzekere periode. Personal Touch Travel biedt met een risicoplan zelfstandige reisadviseurs wat meer zekerheid op de toekomst.


“Gelukkig hebben de reisadviseurs van Personal Touch Travel een lange adem”, laat de franchiseonderneming weten. “Met een positieve blik op de reiswereld en een vast klantenbestand dat begrip heeft voor de situatie, wordt er samen gedroomd over beter tijden.”

Maar het bedrijf biedt zelf ook hoop voor haar franchisenemers. Zelfstandige reisadviseurs die zijn aangesloten bij Personal Touch Travel kunnen gebruik maken van een risicoplan. “Vier jaar geleden is een aparte stichting opgericht die schades van onze reisadviseurs dekt”, vertelt Arjan Kastelein, directeur van Personal Touch Travel, aan Reisbizz. Kastelein is tevens bestuurslid van de stichting. “Sinds november 2020 worden ook schades die te danken zijn aan de pandemie vergoed.”

De stichting is voor en door de reisadviseurs. “Onze franchisenemers betalen iedere maand een bijdrage aan de stichting. Hieruit worden de schadeclaims gefinancierd die de reisadviseurs anders zelf moeten ophoesten”, gaat Kastelein verder.

Op deze manier kunnen de zelfstandige reisadviseurs ook komende periode reizen samenstellen zonder financiële risico’s. “Als reisadviseur heb je verplichtingen naar je klant toe. Wanneer een vakantie niet door kan gaan vanwege de reisbeperkingen en bijvoorbeeld een hotel niet meewerkt met het terugbetalen van je boeking, zit je als zelfstandige reisondernemer zelf met die kosten. Met behulp van dit risicoplan is er wat meer zekerheid en hebben zelfstandige reisadviseurs weer vertrouwen in de toekomst”, sluit Kastelein hoopvol af.