7 september 2024
Thumbnail voor Zes mensen overleden door vergiftiging in Grand Hyatt Erawan in Bangkok

Zes mensen overleden door vergiftiging in Grand Hyatt Erawan in Bangkok

Zes mensen zijn overleden in luxehotel Grand Hyatt Erawan in Bangkok. De gasten zijn dood gevonden in een hotelkamer. Ze zijn naar alle waarschijnlijkheid overleden door vergiftiging met cyanide. De politie zegt dat een van hen verantwoordelijk was hiervoor. De chemische gifstof is ook gevonden in zes theekopjes in de hotelkamer.

Alle zes waren Vietnamees en twee hadden ook de Amerikaanse nationaliteit. Hun lichamen werden dinsdagavond gevonden door hotelpersoneel, nadat de gasten niet zoals gepland hadden uitgecheckt. De politie heeft bij een eerste bloedtest sporen van cyanide aangetroffen. De autopsieresultaten worden donderdag verwacht, aldus de politie. De groep bestond uit drie mannen en drie vrouwen tussen de 37 en 56 jaar oud.

Het motief is nog niet vastgesteld. De Thaise politie vermoedt dat een mogelijke reden voor de vergiftiging een mislukte zakendeal was. Nabestaanden hebben tegen de politie gezegd dat er een geschil was over schulden. De politie denkt dat een van de Vietnamezen cyanide heeft toegevoegd aan thee die medewerkers van het hotel naar de kamer hadden gebracht.

Het incident vond plaats in het luxehotel Grand Hyatt Erawan in een toeristisch gebied. Premier Srettha Thavisin zei dat het misdrijf een "privékwestie" was en dus geen invloed moet hebben op de toerisme-industrie. Thailand probeert meer toeristen te trekken. Het aantal buitenlandse toeristen ligt onder het niveau van voor de coronapandemie.