20 juni 2024
Thumbnail voor Zorgen op Curaçao over toename griep en covid

Zorgen op Curaçao over toename griep en covid

In het ziekenhuis van Curaçao worden mensen met ademhalingsproblemen sinds kort gescheiden van andere patiënten als voorzorgsmaatregel om verspreiding van infecties te voorkomen. Ook raadt het ministerie van Volksgezondheid de bewoners van Curaçao weer aan om - net als tijdens de covidpandemie - vaker de handen te wassen, sociale afstand te bewaren, te vaccineren en een mondkapje te dragen.

Het ziekenhuis, Curaçao Medical Center, zegt geconfronteerd te worden met "een groot aantal mensen" dat zich bij de spoedeisende hulp meldt met ademhalingsproblemen. Ook zijn er mensen opgenomen in het ziekenhuis met complicaties van griep of covid. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid maandag bekendgemaakt. Er is op het eiland volgens het ministerie een duidelijke toename van het aantal gevallen van griep en COVID-19.

Sinds 4 januari kunnen mensen van 75 jaar en ouder op Curaçao een booster krijgen tegen het coronavirus, evenals personeel in de zorg en mensen met een zwakke gezondheid. Vanaf 11 januari geldt dat voor iedereen boven de 60 jaar.