24 juni 2024
Thumbnail voor Zuid-Afrika, Denemarken en Cyprus veranderen inreisregels

Zuid-Afrika, Denemarken en Cyprus veranderen inreisregels

SCHIPHOL - Zuid-Afrika, Denemarken en Cyprus hebben ervoor gekozen om hun inreisregels aan te passen voor Nederlandse reizigers. Nederland wordt op dit moment door verschillende landen beschouwd als hoogrisicoland. Voor Nederlandse reizigers betekent dit dat er voor het inreizen van bepaalde landen een test moet worden afgelegd, ongeacht vaccinatiestatus.


Zuid-Afrika
Vanwege het feit dat de omikronvariant nu ook in veel andere landen gevonden is, wordt Zuid-Afrika vanaf 16 januari niet meer gezien als een land waar een zorgwekkende virusvariant is. Het land blijft wel een zeerhoogrisico land. De kleurcode van Zuid-Afrika is oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen (familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval, of voor een werkbezoek) zijn toegestaan. Reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-testuitslag van niet ouder dan 72 uur voor vertrek om af te kunnen reizen naar Zuid-Afrika.

Denemarken
Vanaf 16 januari is de geldigheidsduur van het DCC coronabewijs gewijzigd naar 9 maanden na de eerste vaccinatie. Voor eerder besmette personen betekent de wijziging dat het coronapaspoort geldig is vanaf dag 11 na een positieve PCR-test. Alle reizigers die naar Denemarken reizen bij aankomst moeten een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur of een negatieve antigeentest van maximaal 48 uur laten zien. Dit geldt ook voor volledig gevaccineerde reizigers.

Cyprus
Tot en met 31 januari 2022 moeten alle reizigers, gevaccineerd en niet gevaccineerd, een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur voor vertrek of een antigeentest niet ouder dan 24 uur voor vertrek laten zien. Alle reizigers die Cyprus via de luchthavens binnenkomen, moeten bij aankomst nog een extra PCR-test doen. De kosten van deze verplichte test (€15 per test) zijn voor eigen rekening.