18 oktober 2024
Thumbnail voor Zuid-Korea versoepelt inreisregels en schrapt quarantaineplicht

Zuid-Korea versoepelt inreisregels en schrapt quarantaineplicht

SEOUL - Zuid-Korea gaat vanaf 1 april open voor gevaccineerde reizigers ongeacht land van afkomst, meldt de regering van het land. Daarnaast moesten reizigers voorheen tien dagen in quarantaine in een door de overheid aangewezen faciliteit, maar ook dat is niet meer nodig.


Na de recente verkiezingen in Zuid-Korea heeft de nieuwe regering aangekondigd de quarantaineplicht te schrappen voor gevaccineerde reizigers. Reizigers die niet langer dan 180 dagen geleden voor het laatst zijn gevaccineerd hebben enkel een negatief PCR-testresultaat nodig om het land binnen te komen. Niet gevaccineerde reizigers moeten nog steeds in quarantaine.

Zuid-Korea was twee jaar lang vrijwel totaal afgesloten van de rest van de wereld en kende één van de strengste inreisprocedures ter wereld. Toeristen waren welkom, maar waren al snel 2000 euro kwijt aan quarantainekosten. Ook waren er andere regels die het lastig maakte voor toeristen om het land binnen te komen. Zo moesten zij bepaalde contacten in Zuid-Korea hebben die verantwoordelijkheid konden dragen voor hun verblijf, en moesten mensen die de quarantainefaciliteit voor het einde van de quarantaineperiode verlieten hoge boetes betalen of zelfs de gevangenis in. Ook werden buitenlandse vaccinatiebewijzen lange tijd niet erkend.

Onder de nieuwe regering lijkt er een nieuwe weg te zijn ingeslagen en vervallen al deze regels. Verder vervallen ook vrijwel alle binnenlandse maatregelen.

Lees meer over de bestemming Zuid-Korea via onze zustersite TripTalk.