18 april 2024
Thumbnail voor BCD Travel krijgt derde jaar op rij EcoVadis Platinum rating voor duurzaamheid

BCD Travel krijgt derde jaar op rij EcoVadis Platinum rating voor duurzaamheid

Dit is een persbericht.

Voor het derde jaar op rij ontvangt BCD Travel een Platinum rating van EcoVadis, 's werelds grootste en meest betrouwbare beoordelingsplatform op het gebied van duurzaamheid. Met deze Platinum rating handhaaft BCD zijn positie in de top 1 procent best presterende bedrijven van de momenteel 90.000+ door EcoVadis beoordeelde bedrijven.


EcoVadis heeft een uitgebreide beoordeling uitgevoerd van BCD’s wereldwijde duurzaamheidsprogramma in vier categorieën: milieu, arbeidsnormen en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. De beoordeling omvat 21 duurzaamheidscriteria voor deze vier categorieën, waarbij gebruik is gemaakt van diverse gegevensbronnen, en analyses van technologie- en duurzaamheidsdeskundigen.

BCD is ook de eerste wereldwijde zakenreisorganisatie die zijn wetenschappelijk onderbouwde doelstelling heeft laten valideren door het Science Based Targets initiative (SBTi), een samenwerking tussen het Carbon Disclosure Project (CDP), het United Nations Global Compact, het World Resources Institute (WRI) en het World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi maakt zich sterk voor het stellen van wetenschappelijk onderbouwde doelen om het concurrentievoordeel van bedrijven bij de overgang naar een koolstofarme economie te vergroten.

Klimaatstrategieën
Veel klanten van BCD hebben hun eigen wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen vastgesteld als onderdeel van hun toezegging om het Klimaatakkoord van Parijs na te komen. BCD's gevalideerde doelstelling is een essentiële stap om bij te dragen aan de toekomstige klimaatstrategieën en verwachtingen van klanten op het gebied van duurzame toeleveringsketens.

Een emissiereductiedoelstelling is 'wetenschappelijk onderbouwd' als deze beoogt de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan 2°C ten opzichte van het pre-industriële niveau. BCD’s doelstelling is om zijn absolute scope 1- en scope 2-emissies (directe en indirecte, eigen emissies) tegen 2030 met 35 procent te verminderen ten opzichte van 2016. SBTi heeft BCD’s ambitieuze doelstelling beoordeeld en vastgesteld dat deze overeenstemt met de reducties die nodig zijn om de opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2°C. De validatie door SBTi garandeert dat BCD de nieuwste klimaatwetenschappelijke kennis toepast om zijn impact op het klimaat te meten en te minimaliseren.

Belangrijke mijlpaal
BCD's Platinum beoordeling door EcoVadis en gevalideerde doelstelling door SBTi vormen samen een belangrijke mijlpaal die niet alleen de voortdurende inzet van het bedrijf voor duurzaamheid bevestigt, maar ook zijn reputatie als waardevolle, duurzame partner voor klanten versterkt.

"Onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken is vandaag de dag van cruciaal belang. Duurzaamheid is een topprioriteit en is direct gekoppeld aan zakelijk succes", zegt Sharon Dirks, Senior Director Sustainability bij BCD Travel.