25 juni 2024
Thumbnail voor De Riu Plaza España metaverse, podium voor de presentatie van de nieuwe single ‘Multiverse’ van Rayden

De Riu Plaza España metaverse, podium voor de presentatie van de nieuwe single ‘Multiverse’ van Rayden

De Madrileense artiest Rayden heeft zojuist zijn nieuwe single ‘Multiverse’ gepresenteerd en daarvoor heeft hij gekozen voor het 360º terras van de digitale tweeling van het Riu Plaza España hotel in AltSpace. Hij wordt de eerste Spaanse artiest die een single uitbrengt in deze unieke ruimte van het merk RIU in de metaverse, die een spectaculair uitzicht biedt op het centrum van Madrid. Voor RIU was dit het eerste grote evenement in deze virtuele omgeving, die afgelopen juni werd onthuld. Het is een gewaagde gok die zijn fans een innovatieve en unieke ervaring wil bieden die mogelijk is gemaakt dankzij de samenwerking met Warner Music Spain.


Deze nieuwe single is het vijfde voorproefje van zijn volgende album en hij brengt het uit vlak na de afsluiting van zijn succesvolle 2022-tournee door Spanje en Latijns-Amerika. Rayden plant al concerten voor 2023, maar hij richt zich vooral op het maken van nieuwe nummers zoals deze ‘Multiverse’, waarin de artiest ons uitnodigt om na te denken over onszelf, over de beslissingen die we nemen en hoe die de persoon bepalen die we vandaag zijn, maar wat als er andere versies van onszelf zijn, het resultaat van wat we uiteindelijk niet hebben gedaan?

In juni werd het Riu Plaza España hotel het eerste hotel in Spanje dat in de metaverse werd geopend. Het gekozen platform was AltSpace en dankzij een getalenteerd team werden de meest unieke elementen van het gebouw met een verbazingwekkend detailniveau nagebouwd. Het pronkjuweel is ongetwijfeld het dakterras, dat de virtuele versie van het terras combineert met een echt uitzicht op de stad Madrid. Een combinatie die deze ruimte een van de meest aantrekkelijke in de metaverse maakt voor het houden van allerlei evenementen. In dit geval is ervoor gekozen om de fysieke vertegenwoordiging van de kunstenaars, die zich op een volledig virtueel podium presenteren, samen te voegen. Een middel dat al door RIU is gekozen om zijn echte receptionist Michael te integreren in de lobby van het hotel Riu Plaza España digital.

Om opnieuw van het concert van Rayden te genieten hoeven gebruikers alleen maar AltSpace (Altvr.com) binnen te gaan, in de virtual reality-bril of op een ander apparaat, om toegang te krijgen tot de wereld van Riu Plaza España met behulp van de code: NTM491.