23 juli 2024
Thumbnail voor Magische wintersfeer in Kroatië

Magische wintersfeer in Kroatië

Dit is een persbericht

De kerstman stapt binnenkort in zijn arrenslee. De kerstnummers zijn volop te horen en de versiering mag weer van zolder gehaald worden. Dat betekent dat de gezelligste tijd van het jaar is aangebroken! In Kroatië beleef je in december vele magische momenten, van de leukste Europese kerstmarkt in Zagreb tot advent aan zee in Opatija.


Leukste kerstmarkt in Zagreb
In de sfeervol versierde straten en pleinen van Zagreb hangt de heerlijke geur van glühwein en warme chocolademelk. Overal hoor je koren liedjes zingen en in de kerken zijn levensechte kerststallen te bewonderen. Struin over de gezellige kerstmarkt, die al drie keer uitgeroepen is tot leukste kerstmarkt van Europa. Laat je inspireren door deze video.

Probeer traditionele winterse specialiteiten, zoals 'krpice sa zeljem' (een pastagerecht met zuurkool), appelbeignets of 'štrukli' (deegkussentjes met verse kaas) en oefen je pirouettekunsten op de ijsbaan op het Koning Tomislav-plein. Op zo’n 50 kilometer van Zagreb ligt het magische Salajland. Dit is een privétuin van 10 hectare die de familie Salaj versierd heeft met ruim 5 miljoen lichtjes.

Advent aan zee in Opatija
Opatija is een prachtige badplaats in de Kvarner regio. Met de turquoise zee en groene bergen, neoklassieke panden en een schilderachtige promenade is het kustplaatsje een fantastische plek om het einde van het jaar door te brengen. De toch al prachtige stad is in december écht betoverend. Op de boulevard Slatina is er een kerstmarkt, waar je de mooiste kerstcadeautjes vindt en smakelijke lokale specialiteiten proeft. Er is een ijsbaan en op tal van mooie locaties zijn er concerten- en voorstellingen te zien. 

Winter is coming
Dubrovnik, de stad van Game of Thrones, is in december een totaal andere ervaring dan de zomermaanden. Geniet van een ontspannen wandeling op de beroemde muren en beleef het Dubrovnik Winterfestival met concerten, culturele evenementen, workshops en veel eten en drinken. Bekijk de video voor een sfeerimpressie.

Meer feestelijke Game of Thrones-locaties zijn te vinden in Split, de hoofdstad van Diocletianus. Het huis van de Romeinse keizer, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, komt tot leven met stands, concerten en tal van activiteiten op belangrijke locaties zoals Riva, Procurative en Narodni Trg. In deze prachtige historische stad schijnt in december nog de zon.