13 juni 2024
Thumbnail voor Winter wonderland-bestemmingen in de Verenigde Staten

Winter wonderland-bestemmingen in de Verenigde Staten

Dit is een persbericht

Deze winterperiode een kerstfilm instappen? Genieten van een echt winter wonderland? Je hoeft er niet voor naar New York… Van een ritje met de Polar Express in Baltimore tot skiën met op de achtergrond een kerstkoor in Aspen, Colorado. Visit The USA zet 6 winter wonderland-bestemmingen in de Verenigde Staten voor je op een rijtje. Stuk voor stuk magische kerstbelevingen!


1. Chicago, Illinois - alsof je een kerstfilm instapt
Chicago is de filmset van menig kerstfilm. Van The Christmas Chronicles tot The Princess Switch en Home Alone. Laat deze kerstperiode jouw favoriete filmset tot leven komen! Chicago verandert namelijk niet alleen voor films in een magisch wonderland. De hele stad is verlicht en overal zijn er festiviteiten. Van Winter WonderFest, een indoor ‘speeltuin’ met attracties voor het hele gezin, tot een gigantische schaatsbaan op Maggie Daley Park en de met meer dan een miljoen witte lichtjes verlichte bomen in de winkelstraat ‘Magnificent Mile’. Dan is er ook nog Christkindlmarket, een van de grootste kerstmarkten van de VS.

En wie meer ‘winterfun’ zoekt, pakt de auto naar Lake Geneva. Deze stad ligt op 1,5 uur rijden van Chicago en is dé plek voor avonturiers. Van skiën tot sleeën en sneeuwschoenwandelen. Tip: hier kun je ook dineren in een iglo, zoals bij The Kennedy Rooftop. Hier wordt in een verwarmde glazen bubbel een diner geserveerd met uitzicht op de iconische skyline van Chicago. Om de winter wonderland ervaring compleet te maken is een verblijf bij The Drake een must. Zij decoreren het gehele hotel.

2. Baltimore, Maryland - een ritje in de Polar Express trein
Voor wie een ritje in de Polar Express trein op de bucketlist heeft staan heeft Visit the USA goed nieuws: in de havenstad Baltimore kan deze droom waarheid worden. De Western Maryland Scenic Railroad in Cumberland biedt de treinrit aan, compleet met warme chocolademelk, een koekje en een zilveren sledebel. Treinrit gemaakt? Dan is het tijd om naar Baltimore’s Inner Harbour te gaan. Hier struin je langs de duizenden lampjes in ‘Christmas Village’, een indoor en outdoor kerstmarkt met themapark en biertuin, die van Thanksgiving tot kerstavond geopend is.

Kunstliefhebbers zullen Baltimore ook zeker een leuke stad vinden. Op de markt worden werken tentoongesteld van lokale kunstenaars als Art By Barton en internationale favorieten als Kathe Wohlfahrt. Ook is een bezoek aan het Museum of Art, The Maryland Art Place, Goya Contemporary en The Alchemy of Art aan te raden.

Voor een knus verblijf in de meest magische periode van het jaar, ga naar: The Renaissance Hotel.

3. Aspen, Colorado - skiën met op de achtergrond een kerstkoor
Degene die in Nederland uren uit het raam turen in de hoop dat er sneeuw valt en niets liever doen dan skiën moeten naar Aspen in Colorado. Hier valt gemiddeld 4,5 meter sneeuw per jaar. Niet gek dat dit een hotspot is voor wintersportliefhebbers.  Daarnaast zijn er beroemde kuuroorden en mooie kunstgalerijen. Genoeg reden voor een magisch winters verblijf! Maar Aspen organiseert in deze periode ook nog ’12 Days of Aspen’. Van een kerstkoor in de lobby van Hotel Jerome tot gratis schaatsen en een boomverlichtingsceremonie, typische Amerikaanse kerstfestiviteiten.

Uitgeskied? Warm op in de warmwaterbronnen van Avalanche Ranch, op slechts een uur rijden van Aspen. Dineren doe je bij Hickory House BBQ, dat ook te zien is in de Amerikaanse tv-show ‘Diners, Dive-Ins and Drives’. Avonturiers maken de ervaring compleet door te verblijven in een yurt bij Basalt Mountain Gardens.

4. Arlington, Texas - kerstmarkten in Duitse sferen
Een Duitse kerstmarkt in de VS? Zeker! In Arlington leven zo’n drie miljoen Texanen met een Duitse afkomst. De stad organiseert daarom ieder jaar een betoverende Duitse kerstmarkt. Maar waarom naar Arlington reizen als Duitsland voor ons om de hoek ligt? Omdat naast de kerstmarkt, marionettentheater en Beierse kinderboerderij, Arlington ook een winter wonderland in Six Flags biedt. Bezoekers kunnen een ritje met de Holiday Express maken en zo alle fonkelende lichtjes in het park bewonderen. Er is ook een foodfestival genaamd ‘Taste of Holiday in The Park’. Smullen en van attractie naar attractie hoppen!

Overnacht bij Live! By Lowes, een resort met een indrukwekkend uitzicht over Globe Life Park en het AT&T Stadium.

5. Bethlehem, Pennsylvania - dé kerststad van Amerika
Bethlehem is dé kerststad van de Verenigde Staten. Tijdens de kerstperiode verwelkomt de stad meer dan een miljoen bezoekers bij de Christkindlmarkt. Struin de markt af voor geschenken, gemaakt door ambachtslieden van over de hele wereld. Proef de typische cuisine van Pennsylvania met snacks als Pierogi, een soort dumpling, funnel cake en diverse worsten. Tevens kunnen bezoekers een ritje maken met een huifkar en tegelijkertijd een indrukwekkende lichtshow bewonderen.

Bethlehem is ook het thuis van geweldige jazz optredens. Bezoek The Bookstore Speakeasy, een café met een roaring 20’s thema, klassieke cocktaillijst en live jazz optredens in het weekend.

Een hidden gem is de Bed & Breakfast The Sayre Mansion, een prachtige villa die stamt uit 1858.

6. Santa Ynez, Californië - een speurtocht naar elfjes
Voor een magisch winter wonderland met het hele gezin is Santa Ynez, Californië the place to be. Santa Ynez is een Deens-Amerikaans gehucht en wordt gezien als een van de meest kerstige dorpen van Amerika. Solvang Julesfest vindt dit najaar plaats. Van een ontmoeting met Mr. & Mrs Claus tot een elfjesspeurtocht door de hele stad, een gigantische kerstparade en een foodtour, Solvang Julefest is leuk voor het hele gezin.

Santa Ynez ligt in een belangrijk wijngebied van de Verenigde Staten. Leuk om een wijngaardbezoek te combineren met een winterse reis. Alma Rosa Winery maakt haar wijnen in de wijngaard Sta Rita Hills en biedt proeverijen aan in Solvang, maar ook op de wijngaard zelf. In Santa Barbara, op 40 minuten rijden van Santa Ynez, kunnen reizigers een kersttour langs beroemde kerstwijken maken.

Verblijf in Wine Valley inn and Cottages, waar je een Deense gastvrijheid ervaart. Hier kun je kiezen uit verschillende suites, chateaus en privé cottages.