25 oktober 2024
Thumbnail voor Sawadee Reizen: van twee Amsterdamse dames naar reisorganisatie met 67 werknemers

Sawadee Reizen: van twee Amsterdamse dames naar reisorganisatie met 67 werknemers

Sawadee Reizen viert dit jaar haar 41-jarige bestaan. Wat in 1983 begon met een reis door Thailand door twee Amsterdamse dames, is uitgegroeid tot een grote reisorganisatie onder leiding van Berend Simons. Met zijn rijke ervaring en passie voor avontuur heeft Simons het bedrijf naar nieuwe hoogtes getild, ondanks de zware impact van de coronacrisis.

Sawadee werd dus opgericht door twee dames die door Thailand aan het reizen waren. Vandaar de naam Sawadee: een Thaise begroeting. Nu is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met 67 medewerkers. Ieder jaar zijn daarnaast ongeveer 120 Nederlanders over de wereld te vinden die voor Sawadee Reizen werken als reisbegeleider. Net als in ieder reisbedrijf had de coronacrisis een grote impact, maar op dit moment is Sawadee Reizen nog groter dan voor de pandemie, toen er nog 57 mensen werkten. “Dit is deels omdat we ook qua volume reizigers fors gegroeid zijn, en deels omdat het veel nieuwe mensen zijn die nog volop moeten leren. De komende jaren verwachten we nog meer groei en hebben we deze mensen op de top van hun kunnen nodig. Het is een fris jong team dat we hebben toegevoegd aan onze bestaande, ervaren mensen. Van jong tot oud en allemaal verschillende achtergronden: je vindt het bij ons op kantoor”, zegt Berend trots.

Opvallende toppers Latijns-Amerika
Costa Rica, Argentinië, Suriname en Colombia behoren tot de meest geboekte bestemmingen in Latijns-Amerika bij Sawadee Reizen. Simons spreekt met enthousiasme over de schoonheid van Guatemala en verwacht een groeiende belangstelling voor dit diverse en enerverende land. De toevoeging van '22-35'ers' reizen is een succesvolle strategie om een jonger publiek aan te trekken, met actieve en avontuurlijke programma's die aan de vraag van deze doelgroep voldoen.

Toekomstperspectief
Simons kijkt met ambitie naar de toekomst. Hoewel het bedrijf momenteel ongeveer tien procent van zijn boekingen via reisbureaus doet, zijn er plannen om uit te breiden en nieuwe reisconcepten te ontwikkelen.

Dit is slechts een klein deel van het interview met Berend Simons. Wil je meer lezen over over Sawadee Reizen? Lees het volledige interview met Berend Simons in de Latijns-Amerika special van Reisbizz Magazine hier.