24 oktober 2024
Thumbnail voor Transavia annuleert rest van de zomer vluchten naar Libanon door oplopende spanningen

Transavia annuleert rest van de zomer vluchten naar Libanon door oplopende spanningen

Transavia vliegt het hele zomerseizoen niet van en naar Libanon, meldt de luchtvaartmaatschappij. Eerder besloot Transavia alle vluchten naar hoofdstad Beiroet vanaf onder meer Schiphol te schrappen tot en met 7 augustus, nadat de spanningen in die regio waren opgelopen.

De luchtvaartmaatschappij besloot vorige week maandag tijdelijk niet meer naar Beiroet te vliegen. Die vliegstop werd steeds verlengd met enkele dagen, maar nu heeft Transavia een besluit voor de hele zomer genomen. "Met deze beslissing bieden we voor de komende maanden duidelijkheid en voorkomen we last-minute annuleringen", stelt de luchtvaartmaatschappij. Ook mijdt Transavia het luchtruim van Libanon.

Transavia was de enige maatschappij die van Schiphol naar Beiroet vloog. Dat deed de luchtvaartmaatschappij doorgaans vier keer per week.

Ook veel andere Europese maatschappijen hebben (tijdelijk) hun vluchten naar Libanon geschrapt, als gevolg van de oplopende spanningen tussen Israël enerzijds en Iran en bondgenoten zoals het Libanese Hezbollah anderzijds. Daardoor wordt er gevreesd voor meer raketaanvallen en in het slechtste geval oorlog.