19 september 2024
Thumbnail voor Annie van der Sluis (Corendon) over Gambia: ‘Unieke cocktail van ongereptheid, Afrikaanse tradities en Westerse comfort’

Annie van der Sluis (Corendon) over Gambia: ‘Unieke cocktail van ongereptheid, Afrikaanse tradities en Westerse comfort’

Op maar zes uur vliegen schijnt de stralende Afrikaanse zon van Gambia. Corendon biedt reizen aan naar ‘The Smiling Coast of Africa’ en product-manager Annie van der Sluis vertelt waarom Gambia de ideale winterzonbestemming is.


“Gambia biedt een unieke cocktail van ongereptheid, authenticiteit, Afrikaanse traditie en westers comfort. Kleurrijke markten en goudgele stranden met palmbomen maken het vakantieplaatje compleet”, vertelt Annie.

Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden in de wintermaanden en ruim 7 tot 8 uur zon per dag is Gambia volgens Annie de ideale winterzonbestemming. “In de winter is er maar 1 uur tijdsverschil met Nederland, waardoor je zonder jetlag op het strand ligt. Daarnaast zijn zowel de hotels als het eten en drinken hier nog zeer betaalbaar.”

Stranden en exotische vogels
De meeste vakantiegangers strijken op Gambia neer op het ruim 40 kilometer lange strand, met luxe hotels, restaurantjes en handwerkmarkten. Maar Gambia is ook een echte eco-bestemming, vertelt Annie. “Vanwege het subtropisch klimaat groeit er een grote verscheidenheid aan vegetatie. Zo vind je hier palmbomen, mangrovebossen en de typisch Afrikaanse baobab boom. Het beschermde nationale natuurgebied Abuko Nature Reserve herbergt een groot deel van Gambia’s wildlife.” Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. “Volgens de laatste telling heeft het land meer dan 450 verschillende soorten exotische vogels. Om deze te spotten, worden in het achterland speciale safari’s georganiseerd.”

In het Reisbizz Magazine geeft Annie nog meer tips voor Gambia, onder meer over de fijnste hotels en traditionele dorpjes. Lees snel verder!