19 september 2024
Thumbnail voor Marieke Hagen viert 30-jarig jubileum, maar had het als startend ondernemer niet makkelijk

Marieke Hagen viert 30-jarig jubileum, maar had het als startend ondernemer niet makkelijk

SOEST - Marieke Hagen, eigenaresse van VakantieXperts Hagen, groeide van een eenpitter uit tot een succesvol reisbureau en vierde 1 april jl. haar 30-jarig jubileum. Marieke koos als 27-jarige voor een carrière als reisagent bij franchiseketen Star Travel aan de Soesterbergsestraat in Soest, maar had het als starter niet makkelijk. “Ik werd flink tegengewerkt”, vertelt Marieke in gesprek met Reisbizz Magazine.


Op aandringen van concullega’s uit de omgeving mocht Marieke destijds de grote touroperators niet verkopen. “Voor de opening had ik een nachtmerrie dat de schappen in mijn zaak leeg zouden blijven. Gelukkig kon ik via collega’s toch alles aanbieden. Dit was niet leuk en heeft best een tijdje geduurd. En tóch bleef ik volhouden. Als het niks zou worden, kon ik altijd nog stoppen dacht ik. En er is nooit een reden geweest om ermee te stoppen”, blikt ze terug.

Want de enorme passie voor het ondernemerschap én het product reizen is altijd onverminderd groot gebleven. Pas toen ze één van de finalisten werd op een reisvakdag, werd Marieke anders bekeken. “Zo kreeg ik onder meer felicitaties van touroperators waar ik geen agentschap van had. Als bedankje antwoordde ik eerlijk dat ik het liefst hun agentschap zou krijgen. En zo geschiedde. Stap voor stap mocht ik kort daarna gelukkig de grote merken gaan verkopen”, kijkt de eigenaar terug.

Dertig jaar ondernemerschap. Wat zijn hoogtepunten?
“Die dertig jaar zijn écht snel gegaan hoor. Ik wil benadrukken dat ik vooral heel trots en dankbaar ben. We hebben gelukkig een mooi, enthousiast en ervaren team. Daar ben ik heel blij mee. Onze kennis actueel houden door onder meer studiereizen heb ik altijd belangrijk gevonden. Bij ons geen beleid van ‘één keer per twee jaar’, juist eerder een paar keer per jaar. Met elkaar schuif je wat en dan past het eigenlijk bijna altijd. Zien doet verkopen!” Marieke heeft logischerwijs enorm veel van de wereld gezien en kan zo een heel rijtje aan favoriete landen opnoemen. “Als ik moet kiezen ben ik naast enkele Afrikaanse landen vooral héél dol op de ‘groene landen’, zoals IJsland en Scandinavië. Wij verkopen die bestemmingen veel en boeken Noorwegen net zo makkelijk als de Canarische Eilanden.”

Wil je meer weten over het 30-jarig bestaan van VakantieXperts Hagen? Lees dan het hele interview met Marieke in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.