23 oktober 2024
Thumbnail voor Arianne Sap viert 35-jarig jubileum bij Travel Store: ‘mensen worden steeds avontuurlijker’

Arianne Sap viert 35-jarig jubileum bij Travel Store: ‘mensen worden steeds avontuurlijker’

GORINCHEM - Bij Travel Store in Gorinchem kunnen ze al 35 jaar lang rekenen op de kennis van Arianne Sap als het gaat om financiën. Op 1 november vierde ze haar bijzondere 35-jarige jubileum bij het reisbureau. In gesprek met Reisbizz vertelt ze over haar werk bij Travel Store en hoe de reisbranche zich over de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.


Arianne is samen met twee andere collega’s verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van de boekingen. Volgens Arianne is het heel leuk om te werken bij Travel Store: “Ik heb fijne collega’s. We zijn met een groot aantal op de werkvloer en zien elkaar met enige regelmaat met personeelsuitjes en andere uitstapjes. Ik heb veel klanten mogen helpen met het boeken van hun reizen en ik ben zelf vele malen op mooie studiereizen mee geweest.”

Start
Na haar opleidingen (HAVO en MTRO-Utrecht) is Arianne in 1987 begonnen met werken bij Gorcums Reisburo BV (nu Travel Store). “Ik was negentien jaar en startte in een filiaal van het Gorcums reisbureau in Leerdam, Reisburo de Lingestreek. Daar heb ik twee jaar gewerkt als reisadviseur.”

Vervolgens werd Arianne gevraagd om officemanager te worden van Reisburo de Arkelstede in Gorinchem. “Daarna heb ik een periode 50/50 gewerkt op zowel het reisbureau achter de balie als op ons hoofdkantoor op de administratie. In 2001 ben ik parttime gaan werken op de afdeling Finance van Travel Store.”

Verschillende fases reisbranche
Over een periode van 35 jaar heeft Arianne veel verschillende fases meegemaakt in de reisbranche. “In het begin schreef je de boekingsbevestigingen nog met de hand en je moest zelf de premie van de verzekeringen uitrekenen. Om dingen te raadplegen had je diverse handboeken (de oude rotten weten waarover ik spreek). Niet te vergeten het Samson-systeem en de gekleurde ruitertjes voor de dossiers.

Volgens Arianne is het niet meer te vergelijken met vroeger. "De last-minute gekte, waarbij het reisbureau vol met klanten stond en het soms net een veiling leek, is verleden tijd. De automatisering in de reiswereld ontwikkelde zich steeds verder, ook op administratief gebied. Het is mooi om deze veranderingen mee te maken. Mensen worden steeds avontuurlijker als het om reizen gaat."

Blijk van waardering
De mijlpaal van het 35-jarige jubileum kon het team van Travel Store natuurlijk niet ongezien voorbij laten gaan. Op de dag van haar jubileum werd Arianne op kantoor opgewacht door haar collega’s en directeuren Frank en Ron. Arianne ontving als blijk van waardering een mooi cadeau: een weekend Marrakesh voor twee personen en een lekkere taart. “Ik voel me enorm gewaardeerd, wat bof ik toch met deze mannen.”

Verdiepen in andere gewoontes en culturen
Na 35 jaar werkzaam te zijn in het reisvak geeft Arianne nog een mooi advies mee aan haar reiscollega’s. “Geniet van je werk, probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien door middel van studiereizen en eigen vakanties. Verdiep je in andere gewoontes en culturen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de reiswereld. Wees eerlijk en open tegen elkaar en start de dag altijd met een vrolijk ‘Goedemorgen!’.”