18 oktober 2024
Thumbnail voor Vacansoleil opent conceptcamping: ‘Zelf ervaren hoe een campingvakantie anno 2022 eruitziet’

Vacansoleil opent conceptcamping: ‘Zelf ervaren hoe een campingvakantie anno 2022 eruitziet’

EINDHOVEN - Om de campingbranche te laten zien wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van accommodatietype, terreinindeling en aankleding, opent Vacansoleil conceptcamping, Vacansoleil Camping Village. Hier laat de campingspecialist de nieuwste accommodaties zien die komend vakantieseizoen te boeken zijn.


In samenwerking met Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk kunnen campinggasten zelf ervaren hoe een campingvakantie anno 2022 voelt. Zo introduceert Vacansoleil onder meer de nieuwste De Waard tenten, de nieuwste types stacaravan en safaritent die het komende seizoen te reserveren zijn. Vacansoleil voert naar eigen zeggen een vernieuwing door op het gebied van accommodaties. “Naast de bekende stacaravans en bungalowtenten wil de vakantieganger immers steeds meer luxe”, stelt Jan Willem Verschoor van Vacansoleil.

Op de conceptcamping in Nederland zijn de nieuwste accommodaties van Vacansoleil vanaf eind april 2022 te zien en te boeken. “We beginnen op het Nederlandse Vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk om iedereen de mogelijkheden te tonen die wij aanbieden. We gaan stapsgewijs steeds meer van dit soort verblijven aanbieden verspreid over de 19 landen waar wij vertegenwoordigd zijn”, aldus Verschoor.

De opzet van de conceptcamping is ook bedoeld als inspiratie voor eigenaren van campings. Zo kunnen zij zien hoe de sfeer en het gevoel is van de camping zoals opgezet door Vacansoleil en de campingpartner. “Wij zijn een businesspartner van de campings. Door als partners samen te werken verenigen we de kwaliteit en versterken we elkaar”, gaat Verschoor verder. “Met onze drukbezochte website zorgen we bovendien voor een hogere bezetting tijdens het gehele seizoen.”

Campingvakantie in de winter
Een opvallende trend is volgens Vacansoleil de groeiende behoefte aan campingvakanties in het najaar en de winter. Steeds meer campings zijn ook langer open gedurende de winter. “Daar spelen we op in door heel gericht via onze website campings aan te bieden. Vanzelfsprekend met passende verblijven; stacaravans voorzien van de juiste isolatie en verwarming bijvoorbeeld en sanitaire voorzieningen die winterproof zijn.”