19 oktober 2024
Thumbnail voor Top-10 favoriete reisbestemmingen compleet op de schop

Top-10 favoriete reisbestemmingen compleet op de schop

ROTTERDAM – Volgens het rapport van een recente enquête gehouden onder de lezers van de nieuwsbrief van stedentripsuitgever Time to Momo, blijkt dat de Nederlandse reiziger andere bestemmingen kiest dan voor het uitbreken van de pandemie. De top 10 van beoogde reisbestemmingen is totaal veranderd.


Time to Momo heeft de lezers gevraagd hoe zij dit najaar, nu het reizen weer mogelijk is hun stedentrips willen invullen. En of zij vanwege de pandemie daarbij andere overwegingen maken. Uit het onderzoek blijkt dat men liever dichter bij huis blijft, en het massatoerisme ontwijkt.

Bewustere keuze
De keuze om het vliegtuig te pakken is sterk in animo afgenomen. Maar liefst 69 procent van de ondervraagden geven aan zelf met de auto te willen reizen. 18 procent kiest voor de trein en 13 procent voor het vliegtuig.

Qua accommodatie heeft een hotelkamer nog steeds de voorkeur boven een appartement. Als reden wordt hiervoor gegeven dat de reiziger verzekerd is van de dagelijkse schoonmaak. Iets wat nu extra belangrijk is.

Nieuwe top-10 najaar 2021
Waar de top-10 van favoriete stedentrips de afgelopen jaren stabiel was is er nu een compleet nieuwe opstelling uitgerold. Barcelona komt dit jaar niet terug in de top-10 en ook vliegbestemmingen als Valencia en Rome zakken verder terug op de lijst. René Bego, CEO van Time to Momo zegt er het volgende over; ‘De verschuiving is deels te verklaren door de wens om duurzamer te reizen. Maar het lijkt vooral een gevolg te zijn van de pandemie en de wispelturige reisbeperkingen per land.’

 

 

Top 10 najaar 2021 (bron Time to Momo september 2021

1: Berlijn (stijgt vanaf 4)

2: Parijs (stijgt vanaf 5)

3: Wenen (stijgt vanaf 8)

4: Valencia (zakt vanaf 1)

5: Rome (stijgt vanaf 6)

6: Porto (nieuw in de lijst)

7: Stockholm (nieuw in de lijst)

8: Kopenhagen (nieuw in de lijst)

9: Lissabon (zakt vanaf 3)

10: Sevilla (nieuw in de lijst)