2 maart 2024
Thumbnail voor Air Canada voert vluchten naar VS op nu restricties versoepelen

Air Canada voert vluchten naar VS op nu restricties versoepelen

MONTREAL - Air Canada voert het aantal vluchten naar de Verenigde Staten fors op nu per 9 augustus de reisrestricties tussen beide landen worden versoepeld. De Canadese luchtvaartmaatschappij voert vanaf dan maximaal 220 dagelijkse vluchten uit op 55 routes van en naar 34 bestemmingen in de VS.


Per 9 augustus vervalt de quarantaineplicht voor volledig gevaccineerde Amerikanen die Canada met niet-essentiële doeleinden bezoeken. Ook voor Canadezen wordt het makkelijker om trips naar de VS te maken.

Air Canada was voor de uitbraak van de coronapandemie de grootste buitenlandse luchtvaartmaatschappij in de VS. Zodra het mogelijk is wil de maatschappij weer naar alle 57 Amerikaanse bestemmingen vliegen die het voorheen bediende.

Maandag werd bekend dat Canada vanaf 7 september ook andere volledig gevaccineerde reizigers weer toelaat voor niet-noodzakelijke reizen, zonder dat ze na aankomst twee weken in quarantaine moeten. Hoe Air Canada reageert op die versoepeling moet nog blijken.

Eerder deze maand meldde Air Canada al dat de komende twee maanden voorzichtig de vluchtuitvoering op acht Europese routes wordt hervat. Passagiersvluchten naar Schiphol staan nog niet in de planning.