27 mei 2024
Thumbnail voor Air Transat gaat corona-reistegoed terugbetalen

Air Transat gaat corona-reistegoed terugbetalen

MONTREAL – Air Transat kondigt aan uitgegeven reistegoeden, die zijn uitgegeven als gevolg van de coronacrisis, te vergoeden. Door een financieringsovereenkomst met de ‘Canada Enterprise Emergency Funding Corporation’ (CEEFC) is de Canadese luchtvaartmaatschappij in staat om de klanten terug te betalen.


Reizigers die door bijvoorbeeld een geannuleerde vlucht een reistegoed kregen van Air Transat, kunnen nu een verzoek tot terugbetaling indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Het beleid geldt voor vluchten met vertrek vanaf februari 2020 die tot 29 april 2021 zijn geboekt. Indien Air Transat wijzigingen aanbrengt in haar toekomstige vluchtprogramma, komen ook die klanten in aanmerking voor een terugbetaling.

Eén van de door de Canadese overheid vastgestelde eisen is dat reizigers met een reiskrediet tot uiterlijk 26 augustus 2021 de tijd hebben om hun verzoek tot terugbetaling bij Air Transat in te dienen. Via een aanvraagformulier kunnen de klanten zich aanmelden. Reizigers die via een reisagent of online reisbureau hebben geboekt, dienen rechtstreeks contact met hen op te nemen.

“We hebben ongeduldig op dit moment gewacht en we weten dat onze klanten dat ook hebben gedaan”, laat Chief Operating Officer bij Transat Annick Guérard weten. “Nu er een financieringsovereenkomst is bereikt en de criteria om in aanmerking te komen zijn vastgesteld door de Canadese regering, zijn wij verheugd onze klanten deze langverwachte steun te kunnen bieden.”