15 juli 2024
Thumbnail voor Airport Weeze deze zomer weer bijna op pre-coronaniveau

Airport Weeze deze zomer weer bijna op pre-coronaniveau

WEEZE - Airport Weeze nadert deze zomervakantie het niveau van voor de coronacrisis. In totaal rekent de vlak over de Duitse grens gelegen luchthaven in de komende vakantiemaanden op 160.000 passagiers. In totaal zo’n duizend vluchten staan in de planning.


De zomervakantie begint in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen volgende week al. Tegelijkertijd hebben de luchtvaartmaatschappijen hun aanbod op de luchthaven uitgebreid. Vanuit Weeze worden de komende maanden 33 verschillende bestemmingen bediend, waarvan diverse in vakantieregio's in Spanje, Italië en Noord-Afrika. Het aantal van duizend starts en landingen tijdens de schoolvakanties is ruim 85 procent van het vluchtaanbod in de zomer van 2019.

“Mensen willen weer reizen. Inmiddels hebben veel burgers hun vaccinatie tegen het virus gekregen. Daarnaast zijn de vluchten veilig met corona-sneltesten en inreisregistratie. Ook in de bestemmingslanden profiteren reizigers van versoepelingen”, zegt Sebastian Papst, directeur van Airport Weeze.

Het hoogseizoen duurt op de luchthaven tot 5 september, omdat de schoolvakanties in Nederland later eindigen dan in Duitsland. Nederlanders zijn met een passagiersaandeel van dertig procent al jaren een belangrijke steunpilaar voor het voormalige Niederrhein Airport.

Nieuwe routes
Deze zomer worden vanaf Weeze diverse nieuwe routes aangeboden. Corendon Airlines gaat vliegen naar Antalya (Turkije) en Hurghada (Egypte). Ryanair vliegt naar Oradea (Roemenië), Tuzla (Bosnië en Herzegovina), Odessa (Oekraïne) en Zagreb (Kroatië).

Vanwege de verwachte drukte en het controleren van de benodigde documenten verzoekt de luchthaven passagiers minimaal twee uur voor vertrek in te checken.