14 april 2024
Thumbnail voor Airport Weeze: twee keer per dag naar Mallorca en veel Marokko in zomer 2022

Airport Weeze: twee keer per dag naar Mallorca en veel Marokko in zomer 2022

WEEZE - Terwijl mogelijke nieuwe reisrestricties een schaduw leggen over de luchtvaart- en reisindustrie, heeft Airport Weeze details vrijgegeven over het zomerseizoen van 2022. In totaal 33 bestemmingen worden dan aangevlogen vanaf de luchthaven in de Duits-Nederlandse grensregio, waarvan zeven in Marokko.


De luchthaven verwacht een verder herstel van het toeristisch en zakelijk verkeer in het komende jaar. Tot 94 vertrekkende vluchten per week staan komend zomerseizoen in de planning. "We zien al maanden een duidelijke opwaartse trend in het aantal passagiers op Weeze. We hebben er alle vertrouwen in dat we de opleving in het komende jaar kunnen voortzetten", zegt Sebastian Papst, algemeen directeur van Airport Weeze.

Nieuwkomer Green Airlines start in februari met vluchten vanaf Weeze naar München en Berlijn, vanaf april wordt het Duitse Waddeneiland Sylt aangevlogen. Op de routes zet Green Airlines ATR 42-turboproptoestellen in. Vakantievlieger Corendon Airlines blijft in 2022 naar de Turkse Rivièra vliegen, terwijl ook Ryanair het vluchtaanbod uitbreidt vanaf Weeze.

Mallorca en Marokko
Ryanair, verreweg de grootste luchtvaartmaatschappij op Airport Weeze, vliegt vanaf eind maart twee keer per dag naar het populaire Spaanse vakantie-eiland Mallorca. Beziers in Zuid-Frankrijk zal vanaf het voorjaar op dinsdag en zaterdag worden aangevlogen. Ryanair heeft verder het aantal vluchten naar Zagreb in Kroatië en Fez in Marokko met een wekelijkse extra vlucht verhoogd.

Marokko is sowieso een belangrijke markt voor Airport Weeze: met 2600 aangeboden stoelen per week is het in 2022 naar eigen zeggen voor het eerst de nummer één luchthaven in Duitsland voor Marokko-reizigers. In totaal dertien keer per week wordt gevlogen naar de steden Agadir, Fez, Marrakech, Nador, Oujda, Rabat en Tanger.