19 juli 2024
Thumbnail voor Alitalia staakt ticketverkoop voor vluchten vanaf 15 oktober

Alitalia staakt ticketverkoop voor vluchten vanaf 15 oktober

ROME - Alitalia heeft sinds woensdag de verkoop van vliegtickets voor vluchten vanaf 15 oktober gestaakt. Per die datum houdt het huidige Alitalia op te bestaan en start opvolger ITA (Italia Trasporto Aereo) de vluchtuitvoering.


Passagiers die al in het bezit zijn van tickets voor Alitalia-vluchten na 14 oktober kunnen deze omboeken naar een eerdere datum, of ervoor kiezen het volledige ticketbedrag teruggestort te krijgen. Passagiers worden via e-mail geïnformeerd hoe ze dit kunnen doen, zo meldt Alitalia in een bericht op haar website.

Dinsdag werd bekend dat ITA, de afgeslankte opvolger van Alitalia, medio oktober van start gaat met 2.800 medewerkers. De vloot bestaat in eerste instantie uit 52 vliegtuigen en het routenetwerk omvat 45 bestemmingen.

De nieuwe maatschappij wordt gebouwd op de fundamenten van de voorganger. Alitalia verzorgt feitelijk de vluchtuitvoering van ITA.

Het door de Italiaanse staat gecontroleerde ITA moet de plaats innemen van het al jarenlang verlieslijdende Alitalia. De Europese Commissie ziet er op toe dat de lancering van ITA in lijn is met de Europese regels op het gebied van staatssteun.

De Italiaanse luchtvaartautoriteit ENAC heeft vorige week het Air Operators Certificate (AOC) aan ITA verleend. Daarmee mag de nieuwe luchtvaartmaatschappij de vliegactiviteiten starten. De ticketverkoop start op 26 augustus.