24 juni 2024
Thumbnail voor Alleen volledig gevaccineerde Nederlanders nog welkom in Marokko

Alleen volledig gevaccineerde Nederlanders nog welkom in Marokko

RABAT - Marokko verwelkomt vanaf vandaag enkel nog volledig gevaccineerde passagiers vanuit Nederland. Daarnaast moeten passagiers een negatieve PCR-test kunnen laten zien bij het instappen en een gezondheidsverklaring invullen. Alle directe vluchten van en naar Marokko zijn op dit moment opgeschort.


Eerder werden alle vluchten vanuit Rusland al opgeschort, nu zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland ook toegevoegd aan dat lijstje. Deze maatregel is tijdelijk, al is de einddatum nog niet bekend. Reizen naar Marokko via andere Europese landen is op dit moment nog wel mogelijk.

Vereisten
Alleen noodzakelijke reizen naar het land zijn toegestaan, vakantiereizen vallen hier uiteraard niet onder. Naast de eis om volledig gevaccineerd te zijn, de negatieve PCR-test en het invullen van de gezondheidsverklaring, moeten passagiers uit Nederland bij aankomst hun temperatuur laten meten en een antigeentest afleggen.

Alternatieve routes
Passagiers die zich op dit moment in Marokko bevinden worden verzocht contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waar ze mee vliegen. De luchtvaartmaatschappij zal dan meekijken naar mogelijkheden om de reis via een alternatieve route af te leggen. Reizigers worden aangeraden zich vooraf goed te informeren over de (corona)regels van het land.

Meer informatie over het reisadvies naar Marokko vind je via deze link.