19 mei 2024
Thumbnail voor Alles omtrent het aanvragen van een ESTA voor Amerika (advertorial)

Alles omtrent het aanvragen van een ESTA voor Amerika (advertorial)

SCHIPHOL - Om de Verenigde Staten binnen te komen is een ESTA tegenwoordig een absolute must. Een ESTA is een elektronische reistoestemming. Deze vraag je online aan door het invullen van een aanvraagformulier. Kun je daar toch wel wat hulp bij gebruiken, vraag dan jouw ESTA visum Amerika aan bij eVisa Application Services.


Wat is ESTA?
Een ESTA is een elektronische reistoestemming die wordt gekoppeld aan het paspoort. Deze wordt aangevraagd door middel van het invullen van een aanvraagformulier. Hierna is het wachten op een status. De beoordeling van je aanvraag mag maximaal 72 uur duren, en in uitzonderlijke gevallen zelfs nog wat langer. Dit proces is op geen enkele manier te versnellen, er bestaat dus geen ESTA-spoedaanvraag. Het is daarom van groot belang om ver van tevoren een ESTA aan te vragen. Het liefst een aantal weken voor de reis, maar in ieder geval 72 uur van tevoren. Mocht je aanvraag afgewezen worden, dan kun je proberen een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. Houd er alleen wel rekening mee dat dit een aantal weken kan duren.

Wat is het Visa Waiver Program?
Dit is een regeling voor burgers van 38 landen die zonder visum reizen naar alle 50 staten van Amerika, inclusief alle overzeese gebieden. Door de komst van de ESTA kan Amerika haar bezoekers toch nog vooraf beoordelen en hoeven de reizigers geen visum Amerika meer aan te vragen. Voor beide partijen dus een win-winsituatie. Een ESTA is overigens alleen van toepassing voor bezoeken per vliegtuig of boot. Wanneer er vanuit Canada naar de VS wordt gereden per auto, wordt er bij de grens een I-94 formulier ingevuld.

Regels omtrent de ESTA
Een ESTA is twee jaar geldig vanaf het moment van goedkeuring. De geldigheidsdatum van de ESTA staat bovenaan het document. Wanneer het gekoppelde paspoort verloopt tijdens de geldigheidsperiode, dan komt de ESTA automatisch te vervallen. Dit is terug te zien aan de verloopdatum die bovenaan het document komt te staan. Met een ESTA is het mogelijk 90 dagen achtereen in Amerika te verblijven. Een harde eis is wel dat er een retourticket aantoonbaar is.

eVisa Application Services
Het aanvragen van een ESTA gaat heel gemakkelijk bij eVisa Application Services. Een servicegericht bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanvragen en verwerken van ESTA aanvragen. Zij hebben speciaal voor hun klanten controles ingebouwd op het aanvraagformulier. Op deze manier worden de meest gemaakte fouten voorkomen. Elke aanvraag wordt gecontroleerd door een specialist en wanneer ze op onduidelijkheden stuiten, wordt er contact opgenomen. Bij eVisa is het mogelijk om middels iDEAL te betalen en de status wordt automatisch per e-mail verzonden.

Groepsaanvraag
Het is ook mogelijk om groepsaanvraag in te dienen. In dit geval wordt er aan het einde van de aanvraag de mogelijkheid geboden om een reiziger toe te voegen. Dan wordt er een nieuw formulier geopend voor de gegevens van de volgende reizigers. Dit is mogelijk voor meerdere personen tegelijk, en op deze manier wordt er betaald voor alle reizigers in één keer.
Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Paspoort, met de gegevens van de aanvrager.
  • Verblijfgegevens in Amerika (tenzij het een doorreis betreft).
  • Bankpas, voor de betaling van de aanvraag.
  • Gegevens van een noodcontactpersoon binnen of buiten Amerika.
  • Gegevens van een werkgever of studie (indien van toepassing)