25 juni 2024
Thumbnail voor Amanda Peijters: Als je eenmaal op cruise bent geweest en het past bij je, ben je verkocht

Amanda Peijters: Als je eenmaal op cruise bent geweest en het past bij je, ben je verkocht

PURMEREND - Amanda Peijters, aangesloten bij The Travel Club, richt zich na 1,5 jaar weer volledig op haar reisbureau, nadat ze vanwege de coronacrisis een tweede baan had. Een nieuwe start die ze blijkbaar nodig had, want ze heeft de afgelopen tijd wel getwijfeld om te stoppen. Reisbizz Magazine ging bij Amanda op bezoek in Purmerend.


In coronatijd heeft Amanda zichzelf wel afgevraagd of ze niet “gewoon” weer een vaste baan moest nemen. “Dat geeft toch meer zekerheid. Aan de andere kant wilde ik die beslissing dan zelf nemen en niet vanwege bepaalde omstandigheden. Dat is misschien eigenwijs, maar het is mijn bedrijf en ik wil daar zelf de regie over hebben.” Amanda werkt negen jaar met veel passie voor zichzelf en besloot na een aantal jaar onder de vlag van Personal Touch Travel over te stappen naar The Travel Club, vanwege de vrijheid die ze daar heeft. “Zij laten je heel vrij en je mag alles zelf beslissen. En zodra er iets is, is er iemand om je te helpen en reageren ze snel.”

Cruisen
Amanda’s specialiteit zijn cruisereizen. Ze boekt ze veel en gaat zelf bijna ieder jaar op cruisereis. “Als ik kijk naar 2019, wat mijn beste jaar was pre-corona, bestond 10 tot 15 procent van mijn omzet uit cruisereizen. Als je kijkt naar de huidige coronasituatie, zijn vooral de mensen die eerder een cruisereis hebben gemaakt niet bang om te gaan. Zij weten hoe het er aan toe gaat op zo’n schip en nieuwe klanten vragen zich vooral af of het allemaal wel kan.”

Veel klanten van Amanda zijn al vier of vijf keer op cruise geweest. “Als je eenmaal een cruisereis hebt gemaakt, het past bij je en je hebt de juiste rederij, ben je helemaal verkocht. Zelf ga ik dit jaar voor het eerst in de zomervakantie niet op cruisereis, maar samen met mijn gezin heb ik al veel van Europa gezien met een cruiseschip. Voor dit jaar heb ik een villa met zwembad gehuurd en dan vind ik het ook leuk om de bestemming daar te verkennen, maar toch kriebelt het wel weer. Dus voor volgend jaar zit ik alweer te kijken waar we naartoe gaan.”

Wil je weten waarom Amanda het cruisen zo leuk vindt en hoe haar carrière, waarin ze onder andere het faillissement van Globe heeft meegemaakt, is verlopen? Lees dan het hele interview in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.